Amigoe | Leeflang op de bres voor Lofo-studenten

Leeflang op de bres voor Lofo-studenten

Leeflang op de bres voor Lofo-studenten

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang verwijt de regering-Asjes over de rug van studenten en gepensioneerden te regeren. De regering pronkt volgens Leeflang met een sluitende begroting terwijl de Lofo-studenten hun studiefinanciering van de afgelopen twee maanden niet hebben gekregen.

Leeflang springt nu op de bres voor de studenten van de Leraren Opleiding Funderend Onderwijs (Lofo). Aan de hand van een brief met vijf vragen die zij naar de minister van Onderwijs Irene Dick (PS)heeft gestuurd vraagt ze aandacht voor de moeilijke financiële situatie waarin de studenten nu verkeren.

Volgens de parlementariër loopt de minister weg voor haar verantwoordelijkheden. De recente brief met vragen is hierom volgens Leeflang dan ook de eerste van vele die zullen volgen.

Zo wil Leeflang van Dick weten hoe het komt dat de studenten hun geld nog niet hebben ontvangen. De minister moet voor het Statenlid ook duidelijk maken wanneer de studenten hun studiefinanciering van de maanden januari en februari gaan krijgen.

Door het uitblijven van hun studiefinanciering zijn veel studenten in de problemen gekomen. Ze kunnen hun betalingsverplichtingen niet nakomen. Vooral niet aan de universiteit en aan de banken. Hierdoor krijgen ze een boete.

Leeflang wil van de minister weten of ze bereid is die boete voor de studenten te betalen. Het is voor de parlementariër onbegrijpelijk dat minister Dick studenten zo gemotiveerd wil houden voor hun studie en hun latere vak. Zij wijst erop dat er nu al een tekort aan leraren is in het onderwijs.

Het is volgens Leeflang dankzij gepensioneerden die weer voor de klas staan dat diverse scholen toch nog openblijven. Dit terwijl de regering-Asjes allerlei maatregelen neemt tegen gepensioneerden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *