Amigoe | Leeflang overweegt klacht OM over Marvelyne Wiels

Leeflang overweegt klacht OM over Wiels

Leeflang overweegt klacht OM over Marvelyne Wiels

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang stelt naar het Openbaar Ministerie (OM) te zullen stappen, als er geen onderzoek komt van de Ombudsman naar het handelen van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS). Tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Algemene Zaken was er veel aandacht voor de laatste ontwikkelingen bij het Curaçaohuis.

Ombudsfunctionaris Alba Martijn kondigde onlangs aan op eigen initiatief een onderzoek naar het handelen van Wiels te zullen doen. Leeflang sprak zich volmondig uit voor het onderzoek, het recente onderzoek van overheidsaccountant Soab over het Curaçaohuis vond zij mild uitvallen. Het onafhankelijk Statenlid beschuldigde Wiels van niet-integer handelen en gaf als voorbeeld dat zij voor 2014 een bedrag van 395.000 gulden mocht uitgeven, maar in totaal 1,7 miljoen gulden had besteed. “En nu krijgt zij voor 2015 een bedrag van 2 miljoen gulden. Dit is de reden waarom ik tegen deze begroting zal stemmen. Het kan niet zo zijn dat wij hier geen geld hebben voor onderwijs en sport, terwijl Wiels in Nederland 2 miljoen krijgt.”

In de Staten was er gisteren verwondering over het aangekondigde onderzoek. Zo wilde PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, partijgenoot van Wiels, weten waarom er alweer een onderzoek moet komen in deze zaak. Hij wees erop dat premier Ivar Asjes (PS) alle vragen over dit onderwerp al had beantwoord, terwijl er ook een rapport van overheidsaccountant Soab op tafel ligt. Wilsoe was dan ook benieuwd naar de reactie van Asjes op dit bericht.

Ook Charles Cooper (MAN) had zijn vragen bij het aangekondigde onderzoek, maar gaf wel aan dat de Ombudsman bevoegd is om ambtshalve eigen onderzoeken te doen. Als gedeputeerde had hij zelf met een dergelijk onderzoek te maken gehad over het afgraven van een berg en de gevolgen voor omwonenden. Maar aan dat onderzoek van de Ombudsman was geen eerder onderzoek vooraf gegaan, aldus het MAN-Statenlid.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “Amigoe | Leeflang overweegt klacht OM over Marvelyne Wiels

  1. Zomaareenmening

    Wederom diep en diep treurig hoe sommige “politici” menen de democratie om zeep te helpen! Wilsoe, de befaamde anhanger van het toenmalige kabinet Schotte en hun beleid waar hij nooit tegen geprotesteerd heeft maar altijd ondersteund heeft, Cooper die bekend staat om zijn gesjagger met overheidsgronden en die zich dik liet betalen voor bewezen diensten door “ongure” types in de Curasaose samenleving. Beide heren vinden het nu opportune om een democratisch onderzoek te laten doen terwijl dit eigenlijk een taak is van de Staten die het regeringsbeleid dienen te toetsen!
    Om met de heer Doncker af te sluiten:
    ” Je blijft lachen opdeze klip”!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *