Amigoe | Leonora (PS) staat op uitvoering motie UTS

Sherwin Leonora

Leonora (PS) staat op uitvoering motie UTS

WILLEMSTAD — Er moet eerst een audit bij UTS en haar dochterondernemingen worden gehouden, voordat gesproken kan worden over een strategisch partnerschap van het lokale telecombedrijf. In deze bewoordingen reageert PS-Statenlid Sherwin Leonora op de oproep van UTS-directeur Paul de Geus aan de aandeelhouders van het bedrijf om zo snel mogelijk een standpunt in te nemen over een strategisch partnerschap voor UTS.

In een brief aan de aandeelhouders van UTS, de ministers belast met telecommunicatie voor Curaçao en St. Maarten, hield De Geus een pleidooi om zo snel mogelijk gebruik te maken van deze window of opportunity, gezien de interesse van de regionale topbedrijven Digicel en Cable & Wireless Communications (CWC) om een strategisch partnerschap aan te gaan met UTS.

Maar Leonora eist dat de motie die de Staten in een openbare vergadering van begin december vorig jaar behandelden, eerst een vervolg moet krijgen.

In de motie gingen de Staten akkoord om de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) een audit uit te laten voeren bij UTS en al haar dochterondernemingen.

Het bevreemdt Leonora dat alhoewel deze motie al in december werd aangenomen, het tot begin januari heeft geduurd voordat er vanuit de Staten een brief naar de ARC is gestuurd, waarin het verzoek voor een audit werd aangegeven.

“De motie kreeg geen vervolg. Pas op 9 januari, bijna een maand later, ging het verzoek naar de ARC. Ik vind dit vreemd. Ik heb toen aan waarnemend Statenvoorzitter (en partijgenoot) Jaime Cordoba gevraagd om er werk van te maken. En dat is ook gebeurd.”

Volgens Leonora is er inmiddels een antwoord van ARC binnen. De Rekenkamer geeft hierin aan dat het onderzoek eind februari van start kan gaan. Het PS-lid vindt dit een goede zaak.

Volgens hem zijn er een heleboel dingen bij UTS die nader onderzocht moeten worden.

“In 2007 had het bedrijf een cashflow van 138 miljoen gulden. In 2014 was hier niets meer van over. Dit is te wijten aan het slechte beleid van de directeur. Wij willen dat dat onderzocht gaat worden.”

Hij staat erop dat het onderzoek eerst afgerond wordt voordat er gesproken kan worden van het aangaan van een strategisch partnerschap.

“Het volk moet eerst duidelijkheid krijgen over wat er de afgelopen jaren bij het bedrijf is gebeurd”, aldus Leonora.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Leonora (PS) staat op uitvoering motie UTS

  1. Zo snel mogelijk UTS van de hand doen. Misschien krijgt Curaçao dan wėl de service waarvoor men betaalt.
    Politiek geleuter gaat alleen maar vertragen en andere corruptici wakker schudden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *