Amigoe | Lijstencombinatie kleinere partijen gaat toch door

Curacao verkiezingslijst 2016

Onofficiele incomplete Curacaose verkiezingslijst 2016

WILLEMSTAD — Een gecombineerde lijst van kleinere partijen zal zich volgende week maandag toch aanmelden bij het Hoofdstembureau. Dit bevestigt Richard Hooi, de politiek leider van de partij Forsa Elevá (FE).

Zijn partij zal de krachten bundelen met onder meer de Partido Koperativista i Patriótiko (PKP) van Robert ‘Patriota Mayó’ de Jesus.

Dat FE en PKP de handen ineenslaan is opmerkelijk te noemen. Enkele weken terug verbrak Hooi nog de samenwerking omdat hij vond dat het allemaal te lang duurde. Maar volgens De Jesus zijn de partijen weer in gesprek. Hij kon vandaag niet veel verklaren en gaf aan dat Hooi zich nu ten doel heeft gesteld om meerdere kleinere partijen samen te brengen onder een noemer.

Hooi stelde vanochtend in een reactie dat er mogelijk nog een derde partij zich bij de twee zal voegen. Hij wou geen naam noemen, maar gaf wel aan dat er gesprekken gaande zijn. De Jesus voegde hieraan toe dat het altijd zijn doel was om zoveel mogelijk partijen bijeen te krijgen. “Het gaat erom dat je erbij zit. Hoe meer mogelijke personen of combinaties je bij elkaar hebt, hoe groter de kans is dat je door de voorverkiezingen komt. Daar moeten wij ons op richten.”

De PKP is de naam die tot nu toe aan het Hoofdstembureau is doorgegeven van de partij die zich maandagochtend, de dag van de kandidaatstelling, zal melden. Maar over de uiteindelijke naam van de combinatie, de kandidatenlijst en verdere inhoudelijke zaken zal er in de komende dagen een besluit worden genomen. Zo is nog niet bekend wie de kandidatenlijst zal aanvoeren.

Maar De Jesus stelde hiervan geen probleem te willen maken. “Als de eer op mij valt, dan zal ik deze verantwoordelijkheid op mij nemen. Maar het gaat mij er niet om of ik nummer 1, 2, of 3 ben. Je moet erbij zitten. Dat is van belang.”

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Lijstencombinatie kleinere partijen gaat toch door

  1. Een grote pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *