Amigoe | Lijstondersteuning telt 600 stemmers in eerste uur

De aankomst van diverse partijen bij de stembureaus

De aankomst van diverse partijen bij de stembureaus

WILLEMSTAD — De stembureaus bij Kranshi in Otrobanda en in de wijkcentra van Brievengat, Montaña, Sta. Maria en Tera Kòrá gingen vanochtend stipt om 08.00 uur open om personen te ontvangen die één van de vijftien politieke partijen, die op dit moment niet in het parlement zitten, kwamen ondersteunen, meldt Sheryl Losiabaar van het Hoofdstembureau.

Deze lijstondersteuning werd georganiseerd zodat de voorgenoemde partijen de kans krijgen om met de verkiezingen van 30 september mee te doen. Stemgerechtigden in de gevangenis konden ook hun ondersteuningsstem uitbrengen. In het eerste uur hadden al 600 personen hun ondersteuningsstem uitgebracht.

Het Korps Politie Curaçao liet tijdens de briefing weten dat hoewel het bij sommige stembureaus druk was, de situatie onder controle en de sfeer rustig was. De politie is vandaag en morgen zowel bij de stembureaus als op straat aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Veel politieke partijen die mee willen doen aan de verkiezingen in september kwamen bij de diverse stembureaus aan met vlaggen, ballonnen en een groep aanhangers om hun eigen ondersteuningsstem uit te brengen.

Tussen 08.00 en 09.00 uur hebben bijna 600 mensen zich gemeld voor het ondersteunen van een partij, aldus Pacheco Römer van het Hoofdstembureau vanochtend tijdens de briefing. Om 12.00 uur was dat aantal al opgelopen tot 2436. De stembureaus in Sta. Maria en Brievengat waren tot dan toe de drukste locaties. Aan het Hoofdstembureau werd melding gemaakt van de drukke stembureaus met lange rijen. Römer gaf aan dat er alles aan gedaan wordt om het ondersteuningsproces in de toekomst efficiënter te maken, maar dat er voor nu geen meerdere locaties ingezet kunnen worden waar mensen hun ondersteuningsstem kunnen brengen.

Het Hoofdstembureau verwacht dat in deze twee dagen tussen de 15.000 en 16.000 personen hun ondersteuningsstem komen uitbrengen. Dat aantal zal volgens hem over beide dagen gelijk verdeeld zijn. Römer meldde rond het middaguur tevens dat de werkelijke opkomst vooralsnog klopt met de verwachtingen van het bureau.

Elk van de vijftien deelnemende partijen dient minimaal 875 ondersteuningsstemmen te halen om mee te mogen doen aan de verkiezingen van 30 september. Stemgerechtigden kunnen vandaag en morgen tussen 08.00 en 20.00 uur hun ondersteuningsstem uitbrengen. Zij dienen zich te identificeren met een geldig paspoort, rijbewijs of sedula. Op het ondersteuningsbiljet dient het rondje rechts van de naam van de politieke partij rood gekleurd te worden. Alles wat erbij wordt geschreven maakt het biljet en dus de ondersteuningsstem ongeldig.

De aankomst van diverse partijen bij de stembureaus.
Het stembureau bij Tera Kòrá werd voorzien van een banner van politieke partij Movementu PAS.
De aankomst van diverse partijen bij de stembureaus.
Anthony Godett (FOL) levert zijn ondersteuningsstem in.
Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Lijstondersteuning telt 600 stemmers in eerste uur

  1. Abraham Mossel

    Nog een paar volgevretenhangzwijnen van onze belasting centjes, v d Dijsjes, dos Santosjes, Leeflangetjes, enzo ! het zijn allemaal stuk voor stuk goud zoekers maar dan voor hun zelf en echt niet voor jan met de pet die op hun stemt, kijk naar!

  2. Abraham Mossel

    En wat te denken van het volgevretespeenvarken Charls Cooper landje pik. Waar heeft hij zijn geld opgeborgen?.

  3. Abraham Mossel

    Die Godett met al ze geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *