Amigoe | Maandelijks overleg politie met Vishon Bándabou

door Xavora Ricardo- van der Biest

Vishon Bandabou-visdag

Maandelijks overleg politie met Vishon Bándabou

BARBER — Fundashon Vishon Bándabou (ViBa) zal elke laatste vrijdag van de maand samen met vier hoofden van het politiekorps bij politiepost Barber de knelpunten bespreken. Vandaag vindt de eerste bijeenkomst plaats.

ViBa heeft vorige week vrijdag om de tafel gezeten met minister Nelson Navarro (Pais) en het hoofd van het Korps Politie Curaçao, Mauricio Sambo. Ook waren enkele wachtchefs van politieposten bij deze vergadering aanwezig.

Bewoners van Bándabou hebben volgens ViBa geen vertrouwen meer in de politie op Bándabou. In deze vergaderingen zal ViBa als ‘tussenpersoon’ dienen tussen de politie en de bewoners.

In de maandelijkse vergaderingen zullen de betrokkenen samenkomen om met name de communicatie tussen de politie en de bewoners van Bándabou te verbeteren. Pas in tweede instantie, als het echt nodig blijkt, zal er overwogen worden om extra politie in te zetten op Bándabou, zegt Navarro.

Geen vertrouwen

ViBa geeft aan dat bewoners niet bij de politie terechtkunnen en er geen vertrouwen meer is in de politie. De criminaliteit op Bándabou groeit en er zijn weinig politieagenten beschikbaar. Bewoners geven ook aan dat de politie slecht omgaat met klachten, aldus ViBa. De omgang tussen de politie en de bewoners van Bándabou is hierdoor ernstig verstoord. Sommige bewoners bellen niet eens meer als er bij hen wordt ingebroken, aldus ViBa-lid Tirso Petroudis. Sambo zegt hier verandering in te willen brengen. De politie is er om zekerheid te geven en om mensen te helpen. En het is belangrijk dat de bevolking van Bándabou de politie helpt om de criminaliteit te bestrijden.

Navarro is van mening dat de bevolking van Bándabou aan het groeien is en dat de politiepost ook mee moet gaan in die ontwikkeling. De minister zegt echter dat hier geen budget voor is.

Aan de andere kant geeft Petroudis aan dat de onderbezetting ook voor veel stress zorgt onder de politieagenten. Door de groeiende criminaliteit wordt de werkdruk van de politie groter. Ze kunnen hun werk dan minder goed doen en moeten meerdere diensten draaien. Zij doen dan soms half werk, omdat ze niet voldoende mensen hebben om alles op te kunnen pakken.

Cameratoezicht

Minister Navarro geeft aan dat er nauw wordt samengewerkt met minister Suzy Camelia-Romer van VVRP om een infrastructuur te creëren zodat er camera’s geplaatst kunnen worden, het zogenoemde cameratoezicht. De camera’s zullen over het gehele eiland geplaatst worden, dus ook op Bándabou. Hiermee wil Navarro bereiken dat de criminaliteit op Curaçao aanzienlijk vermindert.

Bron; Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *