Amigoe | Man dringt Hato binnen

Overvaller van pastoor aangehouden

Binnendringer Hato aangehouder

WILLEMSTAD — Beveiligingsmedewerkers hebben gistermiddag een man aangehouden die op Hato onbevoegd het platform, waar de vliegtuigen staan, probeerde te bereiken.

KLM-regiomanager Pieter de Man meldt dat hij van plan was in een vliegtuig naar Amsterdam te stappen.

De man werd echter onderschept en vervolgens door de autoriteiten meegenomen. Hij liep rond in een korte broek en een T-shirt, waardoor hij al snel werd gesignaleerd. De beveiligers van de luchthaven hebben direct actie ondernomen en de politie ingeschakeld.

De Man vertelt dat er een standaardprotocol wordt gevolgd op de luchthaven. “Mensen die toestemming hebben, dragen onder andere een vestje met de naam van het bedrijf. Er gelden verder strikte veiligheidsmaatregelen. Het is niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De indringer hoorde daar hoe dan ook niet te zijn. Het is daarom belangrijk dat er maatregelen worden genomen om dit te voorkomen. Het gaat hier om de veiligheid van onze passagiers en medewerkers. KLM zet zelf ook beveiligers in rondom de vliegtuigen, maar Curaçao Airport Partners (CAP) is verantwoordelijk voor de toegang tot het platform”, aldus de regiomanager.

CAP-woordvoerder Diana Martis meldt dat er momenteel onderzoek wordt verricht door Airport Safety & Security naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Er kunnen zodoende nog geen uitspraken worden gedaan over het incident.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Man dringt Hato binnen

  1. Pannenkoek

    De man verklaarde desgevraagd: ” Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig”

  2. 1 van de verdachten van de Wiels zaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *