Amigoe | Mannen gooien puppy’s in het water

Platform ‘Stop Abusu Di Animal’ in actie

Sada-Puppy's in water-1

De pups worden met geweld in het water gegooid.

WILLEMSTAD — Het Sada-Platform (Stop Abusu Di Animal) kwam gistermiddag in actie na een melding dat een groepje mannen hondjes in het water gooide bij Playa Kanoa. Het HIT-team van de politie stelt een onderzoek in.

Bij Curaçao Animal Rights Foundation (Carf) kwam gistermiddag de melding binnen dat er bij Playa Kanoa honden in het water werden gegooid. Voorbijgangers zagen drie mannen doorlopend drie puppy’s in het water gooien. Er waren ook twee jonge jongens bij.

Uit angst voor agressie durfden ze de groep niet te benaderen. Wel namen ze vanaf een afstandje foto’s van het tafereel en stuurden deze naar Carf. De melders zeggen te hebben gezien dat de hondjes zo’n twintig keer met geweld in het water werden gegooid. Hierna konden ze het niet meer aanzien, zijn ze vertrokken en hebben ze het geval bij Carf gemeld.

Onder toeziend oog van de mannen zwemmen de hondjes naar de kant.

Onder toeziend oog van de mannen zwemmen de hondjes naar de kant.

Vrijwilligers zijn na de melding naar Playa Kanoa gegaan en troffen daar de mannen en de pups aan. Toen ze hen aanspraken werd er agressief gereageerd. Een van de puppy’s leek er slecht aan toe en had een opgezwollen buik, mogelijk van binnengekregen water.

De mannen vertrokken uiteindelijk en namen de hondjes mee. Carf schakelde direct na de melding Sada in. Dit platform is een samenwerkingsverband tussen dierenwelzijnsorganisaties, de politie en het Openbaar Ministerie dat onlangs in het leven werd geroepen om dierenleed aan te pakken. Een patrouille van het HIT-team werd ingeschakeld en is direct naar de plek gegaan waar de beestjes in het water werden gegooid, maar trof niemand meer aan.

Op Facebook werd gesuggereerd dat het om een training voor vechthonden zou gaan. De politie denkt niet dat dit het geval is. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Al jaren komt Carf op voor de rechten van dieren. De stichting roept mensen op om in actie te komen als ze dierenmishandeling zien of het op zijn minst te melden. Belangrijk daarbij is dat gevallen gedocumenteerd worden, met feiten en beeldmateriaal. Ook vindt Carf dat de politiek wakker moet worden. De organisatie krijgt wekelijks meldingen van toeristen die geconfronteerd werden met dierenleed en zeggen nooit meer naar Curaçao terug te komen.

Het OM meldt tevreden zijn dat het Sada-platform blijkt te werken. Woordvoerder Norman Serphos:

“Na de melding zijn conform de afspraken binnen het platform de officier van justitie en de politie meteen geattendeerd. Het HIT-team is vervolgens direct ingeschakeld en erheen gegaan. Er is contact met de melder en een aangifte volgt.”

Serphos roemt de snelle actie van Carf. Hij meldt verder dat het maken van foto’s van dierenleed heel goed is, ‘maar nog beter zou het zijn geweest als er een filmpje gemaakt was’. De mannen die de honden in het water gooiden, worden opgeroepen zich te te melden om uitleg te geven.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Mannen gooien puppy’s in het water

  1. MFK randdebielen.

    Geen kenteken genoteerd?

  2. dit soort mensen zijn van het laagste soort.
    ze zullen net zo makkelijke een mens mishandelen en vermoorden, zonder gewetens wroeging.
    ze hebben geen geweten of empathie met niemand alleen zichzelf.
    waarschijnlijk MFK stemmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *