Amigoe | Martina en Willem RvC-leden KPGK

Martina en Willem RvC-leden KPGK

Martina en Willem RvC-leden Kompania di Petroli i Gas Kòrsou (KPGK).

WILLEMSTAD — Oudminister Steven Martina en oud-gedeputeerde Mike Willem treden toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van de Kompania di Petroli i Gas Kòrsou (KPGK). De regering heeft hun kandidatuur voor toetsing voorgedragen aan de adviseur corporate governance SBTNO.

De adviseur heeft geen zwaarwegende bezwaren tegen de benoeming van de twee oud bewindslieden. Martina is ceo van verzekeringsbedrijf Guardian Group Fatum en Willem is onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Integrated Utility Holding (IUH).

Martina is het zesde en Willem het zevende lid van de RvC. Vorig jaar, bij de oprichting van KPGK werden al vijf leden in de RvC benoemd. Dat zijn Werner Wiels (voorzitter), Ruben Roosberg, Rupert Arrindell, Fausto Balentien en Arthur Nieuw.

Tegen de aanstelling van Nieuw had SBTNO zwaarwegende bezwaren op grond dat hij landsdienaar is en dat dat belangenverstrengeling met zich mee kan brengen.

De overheid week af van dit bezwaar door te stellen dat in de modelstatuten voor overheidsnv’s nergens staat dat een lid van de RvC geen ambtenaar kan zijn.

Daarnaast stelde de overheid dat het werkgebied van Nieuw als ambtenaar niet dichtbij staat bij dat van de vennootschap waar hij als toezichthouder werd aangesteld.

Bron: Amigoe
Dossier: Kompania di Petroli i Gas (KPG) – olie & gas op Curaçao?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *