Amigoe | Martina’s in gesprek met de MAN

Martina’s in gesprek met de MAN

Martina’s in gesprek met de MAN

WILLEMSTAD — De familie van Don Martina is op dit moment in gesprek met de MAN over een mogelijke terugkeer. Dit bevestigt zowel MAN-campagneleider Kenneth Gijsbertha als Steven Martina, de zoon van Don Martina.

Steven Martina was afgelopen zaterdag een opvallende aanwezige bij de presentatie van de MAN-kandidaten voor de komende verkiezingen.

Tussen de MAN en Don Martina, een van de oprichters van de partij, kwam het in 2011 tot een opvallende breuk. Don Martina, en ook zijn zoons Steven en Robin, braken met de partij, omdat zij zich niet meer herkenden in de blauwe partij. Hij had verder ook kritiek op de opstelling van de MAN in de toenmalige coalitie met PS en de MFK. Een jaar later zou de regering vallen, na de verkiezingen kwam de MAN niet meer terug in de coalitie.

Drie weken geleden verklaarde MAN-leider Hensley Koeiman nog tegenover de Amigoe dat er binnen de partij enorm veel waardering en respect bestaat voor Martina en de partij haar mede-oprichter er graag bij wilde hebben. Volgens Koeiman betrof het een project dat de MAN graag op een succesvolle wijze wilde afronden.

Inmiddels bevestigt zowel Gijsbertha als Steven Martina dat er gesprekken gaande zijn. In dit kader is Steven Martina ook door de partij uitgenodigd om op 26 augustus als gastspreker op te treden tijdens een fondsenwervingsactiviteit van de blauwe partij, waar hij een toespraak zal houden over het economisch potentieel van Curaçao.

Cooper

Een groot verschil bij de MAN tussen nu en 2011, is het feit dat de partij nu niet meer wordt geleid door Charles Cooper. Die brak enige tijd terug met de partij, ook al omdat hij zich niet meer herkende in de blauwe partij. Cooper heeft samen met een groep ontevreden oud-MAN-leden een nieuwe politieke partij opgericht, PAS.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Martina’s in gesprek met de MAN

  1. niet te geloven wat zich allemaal op dit eiland afspeelt, iedereen moet zijn hart maar vasthouden met deze verkiezingen. Het be- looft heel erg weinig goeds ben iik bang.

  2. Abraham Mossel

    AUB nee he, heeft hij niet genoeg macht en geld$$$$$$$$$$$$$$$$. om misselijk van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *