Amigoe | MDPT brengt ‘wel degelijk’ verslag uit aan RvM

Werner WIels (MDPT): Wij brengen wel degelijk regelmatig verslag uit aan de regering

Werner WIels (MDPT): Wij brengen wel degelijk regelmatig verslag uit aan de regering

WILLEMSTAD — “Het Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) ziet zich op dit moment niet bereid om een update in de media te geven over de geboekte voortgang.

Wij brengen wel degelijk regelmatig verslag uit aan de regering. Dit in tegenstelling tot hetgeen in verschillende media is gesuggereerd, die zich ook duidelijk van een campagne bedienen tegen het MDPT, waarbij zaken worden verdraaid en er paniek wordt gezaaid”, aldus Werner Wiels, voorzitter van het MDPT, dat namens de overheid belast is met de toekomst van de Isla-raffinaderij.

Het MDPT heeft afgelopen zaterdag in een buitengewone vergadering van de Raad van Ministers (RvM) – die op voorhand was ingepland door premier Ben Whiteman (PS) in verband met dienstreizen en de aanwezigheid van ministers – een presentatie gegeven over de stand van zaken. Wiels beaamt dat er verslag is uitgebracht en licht toe:

“Wij brengen dus verslag aan de regering uit en verder zullen wij in de Staten ook uitleg geven. Aangezien het publieke vergaderingen van de Staten betreft, kan iedereen die belangstelling heeft dit volgen. Men kan dan de zaken niet verdraaien om zo paniek te zaaien. Vandaar dat wij op dit moment ervoor kiezen om een dergelijk verslag in de Staten uit te brengen”.

Zoals eerder door de Amigoe gemeld, heeft de coalitiepartij PAR onlangs aangegeven met de coalitie over de toekomst van de Isla-raffinaderij te willen vergaderen.

PAR heeft een vergadering van de samenwerkende partijen aangevraagd omdat deze partij meent dat het MDPT ‘al maanden geen officieel verslag heeft uitgebracht’.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *