Amigoe | ‘Meldpunt Kindermishandeling wordt wettelijk vastgelegd’

door Amigoe verslaggever Annaica Flores

‘Meldpunt Kindermishandeling wordt wettelijk vastgelegd’

‘Meldpunt Kindermishandeling wordt wettelijk vastgelegd’

ORANJESTAD — Minister Paul Croes van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid maakt bekend dat het Advies Meldpunt Kindermishandeling wettelijk wordt vastgelegd tijdens de behandeling van het nieuwe Burgerlijk Wetboek.

Ook wordt een miljoen florin in sociale instanties gestoken ten behoeve van de strijd tegen kindermishandeling.

Dat zegt Croes in aanloop naar de Internationale dag van de Jeugd (International Youth Day) op vrijdag 12 augustus. Hij stelt dat tijdens de komende behandeling van het Burgerlijk Wetboek het Advies Meldpunt Kindermishandeling wettelijk wordt vastgelegd. “Deze instelling zal wettelijk dienst doen als centraal coördinatiepunt tussen alle partijen die actief zijn op het gebied van kindermishandeling”, aldus Croes. “Ook heeft de regering een aanvullend geldbedrag beschikbaar gesteld, zodat de sociale sector de nodige steun krijgt in de vorm van gekwalificeerd personeel.”

Amigoe schreef al eerder dat het ministerie van Sociale Zaken ongeveer een 1 miljoen florin vrijspeelt om sociale instanties die zich inzetten tegen kindermisbruik en -mishandeling financieel te steunen. Daarnaast is het plan dat vanuit het ministerie van Justitie ook geld beschikbaar wordt gesteld voor justitiële instanties, waaronder de Jeugd Zeden Politie (JZP) die ook ondersteund moeten worden met extra mankracht.

Duurzame consumptie

De Internationale Dag van de Jeugd is in 1999 door de Verenigde Naties uitgeroepen en heeft elk jaar een nieuw thema. Het thema van dit jaar is ‘The Road to 2030: Eradicating Poverty and Achieving Sustainable Consumption and Production’ en gaat over de leidende rol die jongeren spelen in de uitroeiing van armoede en het tot stand brengen van duurzame consumptie en productie in 2030. Deze thema‘s vloeien voort uit de nieuwe ontwikkelingsagenda die de VN op 25 september 2015 lanceerde. Op Aruba wordt ook aandacht gegeven aan deze thema’s, stelt Giovanni Capriles, woordvoerder van minister Croes. “Wij springen hier ook in op dit thema door de adviezen van de Verenigde Naties te volgen en te kijken hoe we die hier kunnen toepassen.”

Poder di Hubentud

Daarnaast wordt op Aruba voor het derde jaar op rij stilgestaan bij de Nationale Jeugdweek (jaarlijks in de week van 12 augustus). De week wordt op 11 augustus aanstaande afgesloten bij hotel Marriott met de prijsuitreiking voor de winnende deelnemers van het project Poder di Hubentud. Hiervoor hebben elf kandidaten de afgelopen maanden allerlei cursussen en trainingen gevolgd ten behoeve van hun vorming tot jeugdleiders. Tijdens hun eindopdracht moeten ze een jury en een honderdtal jongeren in het publiek overtuigen, waarom zij de ultieme prijs van 5000 florin verdienen. Dit project is in de tweede jaargang en een ‘succes gebleken’ vanwege de grote belangstelling voor deelname, aldus Capriles.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *