29 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Minder dan helft klanten wordt teruggebeld

HomeMediaAmigoe | Minder dan helft klanten wordt teruggebeld
Minder dan helft klanten wordt teruggebeld
Minder dan helft klanten Bentana wordt teruggebeld

WILLEMSTAD — In 2014 zijn er bij het Vergunningenloket/Bentana di Informashon 104.606 telefoontjes binnengekomen. Uit cijfers van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) blijkt dat in slechts 41 procent van de gevallen de beller een telefoontje terug kreeg. Het streven van BPD is om dit percentage in 2015 te verhogen tot 90 procent.

Onder de 104.606 bellers zaten ook personen die voor een tweede keer de overheidsdienst belden, omdat ze de eerste keer geen gehoor kregen. In de maand januari werd het minste aantal telefoontjes beantwoord, namelijk 14 procent. Aan de andere kant werd in september 70 procent van alle gesprekken beantwoord.

Het aantal van 104.606 telefoontjes in 2014 komt neer op een gemiddelde van 8.717 per maand. Uit de cijfers van BPD blijkt ook dat het aantal belletjes naar het Vergunningenloket dat beantwoord werd, in de loop van het jaar toenam. In het eerste kwartaal werd 20,6 procent van alle telefoongesprekken beantwoord. In het tweede kwartaal steeg dit naar 47,8 procent en in het derde kwartaal naar 54 procent, om het jaar met 63,4 procent te eindigen.

Bij het Vergunningenloket zelf kwamen er 69.479 klanten langs, goed voor een gemiddelde van 5.800 klanten per maand. Maar uit deze zelfde cijfers blijkt dat het aantal bezoekers per maand wel is gedaald. In het eerste kwartaal van 2014 kwamen er 22.438 klanten langs bij het Vergunningenloket. Dat is ongeveer 32,3 procent van het totale aantal bezoekers van de organisatie in 2014. In het tweede kwartaal ging het om 16.619 klanten (23,9 procent). In het derde kwartaal daalde dit verder naar 16.807, goed voor 24,2 procent. Terwijl in het laatste kwartaal 13.615 bezoekers (19,6 procent) langskwamen.

De overheidsdienst had begin 2014 te maken met een gebrek aan personeel. Het Vergunningenloket had slechts zestien personeelsleden in dienst. Maar gedurende het jaar werd dit aantal verdubbeld, door personeel van andere diensten die onder BPD vallen bij het Vergunningenloket in te zetten.

Sinds januari vorig jaar is het ook mogelijk voor burgers om een afspraak te maken bij het Vergunningenloket. Dit kan door een mail met gegevens te sturen naar het adres [email protected]. In totaal kwamen er in 2014 25.905 mails bij het Vergunningenloket binnen. Het was het streven van de overheidsdienst om alle mails binnen twee dagen te beantwoorden, maar vanwege het grote aantal mails aan het begin van het jaar ontstond er een achterstand, die pas in juni kon worden ingehaald. Sindsdien worden mails van burgers binnen twee dagen beantwoord, aldus BPD.

Er kan contact met het Vergunningenloket worden opgenomen voor afspraken voor een paspoort, sédula, autokeuring en de verschillende diensten die door Domeinbeheer worden aangeboden. In 2014 werden er in totaal 120.050 afspraken via de Bentana di Informashon geregeld. De meeste afspraken (49.606) waren voor het aanvragen van een nieuw identiteitsbewijs/sédula. Op de tweede plaats volgen paspoortaanvragen (36.833), gevolgd door autokeuringen (32.324). Voor Domeinbeheer werden er 1.287 afspraken gemaakt.

In 2014 heeft het vergunningenloket in totaal 4.106 verzoeken voor een werkvergunning binnengekregen, terwijl er 5.296 vergunningen verstrekt werden door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw). Aan de andere kant zijn er 2.775 verzoeken voor een economische vergunning ingediend en ook nog eens 3.116 vergunningen overhandigd door het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO).

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Pa papiamentu primi 1, voor Nederlands druk 2, for English push 3.
    Voor afdeling…. druk… , voor afdeling… druk… En zo gaat dat nog even door.
    Als u het doorkiesnummer weet ……., druk anders 0 voor de centrale.
    Dit is de tegenwoordige service bij banken en bedrijven. Als klant weet je geen doorkiesnummer want dat wordt nergens vermeld.
    Ik heb wel eens gevraagd of men een contract heeft met UTS want de meeste telefoontjes gaan “in de wacht”.
    Dan wordt je soms doorverbonden met een toestel waar niemand dan de telefoon opneemt. De centrale reageert ook niet meer dus dan kan je nog een keer UTS spekken.
    Het is gewoon schandalig dat bedrijven hun klanten zo onpersoonlijk behandelen.
    Ja, we weten het een telefoniste is schijnbaar erg duur. Maar het is wel het visitekaartje voor het bedrijf, bank of instelling maar zo’n soort onpersoonlijk antwoordapparaat is natuurlijk goedkoper.
    En dan de mails: Waarom zal men daarop reageren en als men dat dan wel doet is dat meestal weken later.
    Een beetje klantgericht zijn zou vele bedrijven etc. niet misstaan.
    Misschien moet men eens een goede cursus gaan volgen hoe men het publiek dient te benaderen.

  2. Het is trouwens al bijzonder als de telefoon opgenomen wordt op dit eiland.
    Het zou een lastige klant kunnen zijn, dus laten we de telefoon maar niet opnemen.
    of eerst even de nagels lakken…..
    let op: laat de harde werkers zich niet aangesproken voelen alleen bestemd voor je luie collega.

  3. wie je ook belt op Curacao een bedrijf of instantie…
    maakt niet uit, maar ik ben altijd helemaal van slag als ze terug bellen.
    de ervarting is ongeveer 20% van de keren. hooguit….
    ongelooflijk, op mails wordt ook nooit gereageerd.
    prachtige websites, maar mailen??? wat is dat???

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties