Amigoe | ‘Minder parlementariërs bespaart miljoenen’

Ivar Asjes (PKK): ‘Minder parlementariërs bespaart miljoenen’

Ivar Asjes (PPK): ‘Minder parlementariërs bespaart miljoenen’

WILLEMSTAD — Minder ministers en parlementariers. Dat is een van de punten die Partido Pro Kòrsou (PPK) van voormalig premier Ivar Asjes heeft opgenomen in haar verkiezingsprogramma. Volgens Asjes kan met deze vermindering zeker een paar miljoen gulden bespaard worden.

Asjes spreekt over 15 Statenleden, in plaats van de huidige 21 en over 7 ministers, in plaats van 9. Daarmee zou elke vier jaar volgens de partij 3,2 miljoen gulden bespaard kunnen worden. Geld dat weer geïnvesteerd kan worden in bijvoorbeeld onderwijs.

Om dit voornemen uit te kunnen voeren, dient wel de Staatsregeling gewijzigd te worden. Asjes maakte het voornemen van de partij bekend in het wekelijkse radioprogramma op de woensdagmiddag. De verkiezingen staan gepland voor 30 september, maar nu het carnaval voorbij is, beginnen de partijen langzaamaan met het voeren van hun campagnes en verkiezingsprogramma’s.

Het niveau van de ministers en Statenleden moet ook omhoog, vindt Asjes. Wie verdacht wordt van een overtreding moet geschorst worden. Indien PPK genoeg stemmen haalt om in het parlement te komen, dan zal de partij met een wetsontwerp komen waarin bovenstaand voornemen over goed bestuur is uitgewerkt.

En PPK zal zeker geen coalitie vormen met partijen met leden die onder verdenking staan van een misdrijf of overtreding. De partij zegt voor goed bestuur te staan, met integer en capabele parlementariërs en ministers. Want alleen zo kan een land vooruit komen, aldus Asjes namens PPK.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | ‘Minder parlementariërs bespaart miljoenen’

  1. Een minder corrupte regering en normale belastingen voor de resorts en beach clubs, dat levert miljarden op. Maar ja…dan worden de zakken van de politici niet gevuld….

  2. Zoals mijn grootmoeder altijd zei: “Ach nein. Mehr quatsch. Furchtbar! Hast du keine musik?”

  3. Ay no… dan moet Rudney Garmes dadelijk van een salaris van 13,000 gulden terug naar zijn oude baan als afwashulp in de Cactus Club met een salaris van 1,500 gulden…

    Onmenselijk.

    En vergeet Pik Pisas niet, die vangt nu ook maandelijks 13,000 gulden wat 6 keer zoveel is als in zijn oude baan als chef copieerapparaat bij de politie.

  4. Laat deze loser eerst eens komen met bewijzen dat/of hij selikor nf 80.000,00 incl rente salaris heeft terug betaald, en laten we de credit cart fraude maar vergeten voor het gemak. En wat integer handelen en transparant zijn, dat laten wij aan zijn bazin fraudelyne qc viswijf Wiels over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *