26 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 28 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, March 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, March 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Minister maakt werk van 80/20-regeling

HomeMediaAmigoe | Minister maakt werk van 80/20-regeling
Minister maakt werk van 80/20-regeling
Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia maakt werk van 80/20-regeling

WILLEMSTAD — Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) zal binnenkort werk maken van de implementatie van de 80/20-regeling. Dit kan worden opgemaakt uit een verklaring van PS-Statenlid Elmar ‘Kadè’ Wilsoe tijden de partijbijeenkomst van Pueblo Soberano (PS) afgelopen zaterdag.

De 80/20-regeling, een initiatief van de PS-fractie, gaat ervan uit dat 80 procent van de werknemers bij een bedrijf op het eiland van lokale komaf moet zijn. De wet is enkele jaren terug door de Staten aangenomen, maar nog steeds niet gepubliceerd en dus nog niet van kracht geworden.

Wilsoe gaf aan dat Larmonie-Cecilia spoedig met een verrassing zal komen met betrekking tot de 80/20-regeling.. Hij trad niet in details, maar kondigde aan dat hij verwachtte dat de Raad van Ministers (RvM) vóór het voorstel zal stemmen, omdat anders ‘wij allen via de voordeur naar buiten zullen gaan’. Volgens Wilsoe zal de regering met PS-signatuur werk gaan maken van de belofte dat zij zich sterk zal maken voor de werklozen en de minderdraagkrachtigen in de samenleving. Ook brak het PS-lid een lans voor meer controleurs op straat, die bedrijven die tegen de 80/20-regeling handelen, aanpakken. In september vorig jaar kondigde premier Ivar Asjes (PS) aan dat deze wet niet van tafel is, maar dat die pas geïmplementeerd zal worden, als dit op een succesvolle manier kan plaatsvinden. Minister Larmonie-Cecilia gaf tijdens de begrotingsbehandeling in november vorig jaar aan dat de wet begin 2015 naar de Raad van Advies (RvA) gestuurd zou worden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. goede zaak die 80 % regeling , laten we beginnen bij de ISLA, daarna alle bakkerijen. Eindelijk eens een aanpak , zij die nu zeggen er is geen werk want de buitenlanders pakken onze banen af zullen nu gelukkig geen onderstndkrijgen maar eeerlijk, heeerlijk voor hun geld moeten werken.
    bij geen baan aannemen geen onderstand. Geschat word dat er nu zo ongeveer 10.000 illegalen werk verrichten die eigenlijk onze mensen hadden kunnen doen. Neem all die kledingzaken, toko sneks enz wat zal het een feest worden om daar onze mensen zien te werken.
    Controleren alle bedrijven en onze mensen aan het werk zetten, geen vlucht van salarissen richting het buitenland. Meer loon inkomsten belasting, minder onderstand , huur subsidies, meer afdrachten van BZV en AOV.
    Nu alleen nog het werkwillend volk vinden, maar zoals gezegd wel doorpakken en korten op de onderstand. De onderstand is er echt alleen voor die mensen die niet kunnen werken. Maar tuinen schoonmaken, huishouding, afwassen, bode zijn, schoonmaker zijn, bewaker zijn kunnen velen.

  2. precies, waarom moet deze discriminerende maatregel ingevoerd worden?
    denk daar eens over na….
    De arbeidslust is erg laag en ook de betrouwbaareid.
    vandaag geen zin, een beetje moe, ik heb nog geld, dus waarom zou ik me uitsloven.
    Er zijn er genoeg die wel werken en wel een goede inzet tonen, maar helaas is er een grote groep niet bereid om te werken.
    ik ga niet de makamba”s bedienen, ik ben geen slaaf.
    Bedrijven willen graag lokalen in dienst nemen, maar ga maar eens een paar goede vinden….die hebben al werk.
    je zult als gevolg van deze wet krijgen dat er bedrijven failliet gaan en dat er geen nieuwe bedrijven opgestart worden.
    dus deze wet werkt averechts op de economie.

  3. Luid en duidelijk …. eindelijk. Geen enkel weldenkend buitenlands bedrijf zal daarna zich nog ooit op Curacao vestigen. Misschien eens nadenken (oeps) over de OORZAAK, waarom deze discriminerende maatregel ingevoerd ‘moet’ worden?

  4. Er zullen dus diverse schoonmaak, tuinonderhoudbedrijven en kleine bouwmaatschappijen op de fles gaan want zij krijgen geen Curaçaoenaar aan de slag voor dit werk.
    Kijk naar de s o.a. in de Via Via etc. waar personeel zich aanbied. Engels en Spaanssprekend voldoende aanbod. Gaan deze mensen die nu dit werk hebben en doen straks hun baan verliezen?
    Zolang de yiu Corsow het zogenaamde “slavenwerk” niet wil doen zullen genoemde werkzaamheden gedaan worden door “niet Curaçaoenaars”.
    Misschien moet de overheid eerst eens beginnen met de oude ambachtschool weer in het leven te roepen en dat zelfde geldt voor de toenmalige huishoudschool.
    Maar deze wens kan waarschijnlijk niet in vervulling gaan daar er geen leraren meer zijn die dit onderwijs kunnen geven. Er zijn veel jongeren die heel goed met de handen kunnen werken. Overheid, maak daar eens gebruik van dan komen er minder dropouts.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties