Amigoe | Minister ontkent non-actiefstelling topambtenaar

Minister ontkent non-actiefstelling topambtenaar

Minister ontkent non-actiefstelling topambtenaar

WILLEMSTAD — Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) ontkent dat hij zijn hoofd Human Resources en Organisatie (HRO) Luz-Celeste Johannes op nonactief heeft gesteld.

“Ik heb niemand op non-actief gesteld”, benadrukte de minister vanochtend in een reactie.

Sinds gisteren doen er geruchten de ronde dat de minister Johannes op een zijspoor zou hebben gezet bij BPD. Vanochtend maakt ochtendkrant Extra daar melding van. Maar zoals eerder gezegd spreekt Van der Horst dat tegen.

Op de vraag dat hij voornemens zou zijn haar op non-actief te stellen, antwoordde de minister kort dat hij niet in de media zal ingaan op personeelskwesties. Bronnen melden echter dat Johannes gevraagd zou zijn om tijdelijk andere functies bij het ministerie te vervullen. Zij zou met een specifiek takenpakket worden belast. De betrokkene zelf heeft nog niet besloten of zij op dit voorstel zal ingaan, melden dezelfde bronnen.

Het verhaal gaat dat Johannes vervangen zou worden door voormalig ombudsfunctionaris Alba Martijn. Maar volgens Van der Horst heeft hij geen contact met Martijn gehad. Alba Martijn was tot 30 juni vorig jaar hoofd van het Ombudsbureau op Curaçao. Haar opvolger Keursly Concincion werd in oktober vorig jaar door de Staten officieel benoemd tot de nieuwe ombudsfunctionaris van Curaçao.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Minister ontkent non-actiefstelling topambtenaar

  1. Is die aangifte dan tegen het paard of tegen Wiels?

  2. Blijkbaar wordt bij het Pais van het laffe wijf Rosaria met twee maten gemeten.

    Het ordinaire viswijf Fraudelyne Wiels wordt na meerdere vernietigende rapporten over haar functioneren met geen vinger aangeraakt, maar kleinere vissen durft Pais wel op een zijspoor te zetten.

    Fraudelyne Wiels kan in de kantine van het Curacaohuis sex hebben met een paard en wordt dan nog met rust afgelaten, afgezien van een aangifte van de Partij voor de Dieren wegens dierenmishandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *