Amigoe | Minister sluit weg Jan Thiel – Bapor Kibrá nog niet uit

Minister sluit weg Jan Thiel - Bapor Kibrá nog niet uit

Minister sluit weg Jan Thiel – Bapor Kibrá nog niet uit

WILLEMSTAD — De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Suzy Camelia-Römer (PNP), wil eerst alle mogelijke oplossingen voor het verminderen van de verkeersdruk op de Caracasbaaiweg in kaart brengen, zodat men niet over de voor- en nadelen van maar één oplossing gaat discussiëren.

Dat liet zij vanochtend aan de Amigoe weten, in een reactie op de vraag of de aanleg van een weg tussen Jan Thiel en Bapor Kibrá een mogelijkheid is om de verkeersdruk te verminderen.

Enkele jaren geleden zijn bewoners al met het idee gekomen om een weg aan te leggen tussen deze twee wijken. Een weg die het liefst niet met de Caracasbaaiweg verbonden wordt. De minister benadrukt dat het gebied waarin deze weg dan aangelegd zou moeten worden, een natuurgebied is. “Ik wil geen tijd besteden aan een oplossing die mogelijk geen werkelijkheid wordt, want daarachter is het een natuurgebied”, aldus Camelia-Römer. Toch stelt ze dat het nu nog ‘te vroeg’ is om de mogelijkheid tot de aanleg van een extra weg aldaar uit te sluiten.

“Het onderzoeksrapport ‘Knelpunten op de Caracasbaaiweg’ (EOP E-45) stelt vier scenario’s van de Caracasbaaiweg voor. Ik wil dat rapport graag als basis gebruiken, omdat het werk reeds gedaan is. De oplossingen wil ik met behulp van experts allemaal in kaart brengen, dus ook het idee om een extra weg tussen Jan Thiel en Bapor Kibrá aan te leggen, en eventueel andere oplossingen bedacht door de experts. Wanneer alle informatie is verzameld, kunnen we gaan discussiëren”, aldus Camelia-Römer.

Rapport

Het onderzoek naar de knelpunten op de Caracasbaaiweg werd in 2011 gedaan en beeldde vier scenario’s uit. Deze varieerden van een Caracasbaaiweg zonder het toepassen van maatregelen, tot een opschaling van de weg met maximale sturing op het mobiliteitsbeleid en maximale uitbreiding van de bestaande infrastructuur en ook nieuwe infrastructuur. Camelia-Römer stelde twee weken geleden echter dat de Caracasbaaiweg dit jaar – en dus mogelijk in haar periode als VVRP-minister – niet aangepakt zal worden, omdat men momenteel met een heleboel andere projecten bezig is.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *