Amigoe | Ministers bezorgd over slechte communicatie binnen coalitie

Ministerraad

Ministers bezorgd over slechte communicatie binnen coalitie

WILLEMSTAD — Alle ministers van het kabinet-Asjes hebben een dringend beroep gedaan op de coalitiepartijen om de communicatie tussen de coalitiepartners te verbeteren en om een protocol te ondertekenen dat is opgesteld om de omgang en communicatie onderling te regelen.

De ministers trekken aan de bel in een brief aan de coalitiegenoten nadat ze hadden gemerkt deze communicatie de laatste maanden niet goed verloopt.

De ministers betreuren deze situatie omdat het de focus wegneemt die eenieder moet hebben voor een effectieve uitvoering van het regeerakkoord ‘Vrede, Rust en Voorspoed’. Zij doen een urgent beroep op iedereen die deel uitmaakt van de huidige coalitie om zich te bezinnen en na te denken over hoe meer eenheid en een gedrag conform de gemaakte afspraken in het regeerakkoord te realiseren.

De coalitiepartners moeten in alle rust samenwerken om het nodige vertrouwen te creëren met als doel investeringen binnen te krijgen in het belang van het eiland.

De minister wijzen er verder op in hun brief dat de coalitiepartners in het regeerakkoord overeen zijn gekomen om op reguliere basis contact te houden met elkaar, de ministersploeg, het parlement en de gemeenschap in het algemeen.

Om dit te bereiken zouden de nodige organen en platformen worden opgezet. Ook is afgesproken om een protocol te ondertekenen met afspraken hoe met elkaar om te gaan om ‘teamspirit’ en ‘teamwork’ te bevorderen en de afspraken in het regeerakkoord effectief uit te voeren.

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran was verheugd na de vergadering van gisteren. Hij plaatste op Facebook een foto van deze vergadering waarbij ook alle ministers aanwezig waren. Hij zei dat het een vruchtbare bespreking was en dat de coalitie stabieler is dan ooit. Ook het protocol werd gisteren besproken. Er worden een paar kleine aanpassingen aangebracht en het is de bedoeling dat het aanstaande maandag wordt ondertekend.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Ministers bezorgd over slechte communicatie binnen coalitie

  1. Op Curacao hebben ze ondertekende protocollen nodig om omgang en communicatie onderling te regelen, wat klinkt dat toch zielig en triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *