Amigoe | ‘Naar eer en geweten gehandeld’

Samenwerking Corendon en Airberlin

Marin van Eps over zijn 2 complimentary tickets van Air Berlin van CTDF

WILLEMSTAD — Marin van Eps, die afgelopen woensdag zijn ontslag nam als lid van de Curaçao Tourist Development Foundation (CTDF), laat weten ‘altijd naar eer en geweten te hebben gehandeld’.

“Ik meen dat als er ook maar één verkeerde indruk bij derden is ontstaan ik mijn verantwoordelijkheid dien te nemen, wat ik ook heb gedaan. Dit om iedere schijn van misbruik weg te nemen. Ik heb nooit misbruik willen maken van mijn positie als boardmember en was me ook totaal niet bewust van enig fout handelen”, aldus Van Eps.

Hij reageert hiermee op de berichtgeving rond de oproep van PNP-partijleider en Statenlid Humphrey Davelaar, die meende dat er een onderzoek diende te worden ingesteld naar het reisgedrag van de leden van CTDF. Zoals bekend fungeert CTDF als de Raad van Toezicht (RvT) van het bestuur van toeristenbureau Curaçao Tourist Board (CTB).

Tot het CTB-bestuur worden de adjunct-directeur en directeur gerekend.

“Door de berichtgeving in verschillende media is de indruk gewekt dat ik van mijn positie misbruik zou hebben gemaakt. Ik beschouw mezelf als een integer persoon. Juist om niet met een scheef oog te worden aangekeken, heb ik zelf besloten om mijn ontslag in te dienen en niet te wachten tot er wel of niet een onderzoek komt en om speculaties te voorkomen”,

aldus Van Eps. Hij geeft een overzicht van hetgeen zich heeft voorgedaan:

“Ik heb bij de CTBinterim- directeur, Hugo Clarinda, navraag gedaan of er mogelijk voordelige tickets beschikbaar waren naar Duitsland, waarop hij me als boardmember heeft verzekerd dat er geen enkel probleem zou zijn als ik via AirBerlin een ticket zou krijgen, aangezien er op deze vluchten stoelgarantie van toepassing is. Dat betekent dat als een stoel niet verkocht is, waar wel voor betaald is, deze dus leeg blijft bij een vlucht.”

Hij licht toe dat op deze wijze zijn vier tickets door de CTB-interim- directeur zijn verstrekt, waarvan Van Eps er twee cadeau kreeg.

“Ik heb dus tweemaal van deze regeling gebruik gemaakt, waarbij mijn echtgenote sowieso voor haar tickets heeft betaald. Ik kreeg dus twee tickets als ‘complimentary’. Mij werd herhaaldelijk op navraag verzekerd dat alles in orde was, waarbij de heer Clarinda aangaf dat het om zo’n luttel bedrag ging dat hij dit als directeur kon verantwoorden en dat ik hiermee niet naar de RvT hoefde te gaan.

Achteraf is dit een inschattingsfout geweest en had ik bij twijfel eigenlijk naar mezelf dienen te luisteren. Uiteraard heb ik het bedrag van de tickets geheel betaald, ondanks het feit dat twee daarvan complimentary waren”,

aldus Van Eps.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | ‘Naar eer en geweten gehandeld’

 1. Joep Meloen

  INTEGRITEIT

  Eeen woord, waarvan de betekenis op Curacao voor zeer velen een volkomen raadsel is.

 2. Ik wil ook wel gratis mee op een lege stoel, die blijkbaar toch al is betaald met ons belastinggeld. Of geldt die regeling voor (de toch al) graaiende commissarissen en directieleden van overheids nv’s?

 3. en toch niks is voor niks. je moet beter weten.

 4. En wat was Davelaar oorverdovend stil toen onze vorige payaso premier zich op iedere internationale egotrip liet vergezellen door een dikke privefotoslaaf, persvoorlichter genoemd terwijl hij samen met Anthony Godett vier woorden foutloos kan schrijven (hun namen), en dat alleen voor de Facebookpagina van de gestoorde demagoog.

 5. Iemand met een greintje integriteit had moeten weten dat dit niet kan. Ik dacht nog even dat de reis CTB gerelateerd was, maar het was een ordinaire privetrip met echtgenote.

  Overigens is er wel sprake van selectieve verontwaardiging bij Humprey Davelaar, want hij heeft er geen enkel probleem mee dat minister Palm voortdurend op snoepreis is en dan Curacao zich momenteel in Panama bij het belachelijke Parlatino laat vertegenwoordigen door een ex gedetineerde die momenteel moet voorkomen voor witwassen, vervalsing en valsheid in geschrifte.

  All people are equal, but members of parlament are more equal than others?

 6. Welke eer en vooral welk geweten??????

 7. caribbeancynic

  In de context van Curaçao moet je hem wel als integer beschouwen. Hij stapt tenslotte op en verantwoordt zichzelf.
  Daar kunnen heel veel anderen een voorbeeld aan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *