Amigoe | Navarro: Gevluchte jongeren niet gevaarlijk

Anderhier Carmelia

Anderhier Carmelia

WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) verduidelijkte gistermiddag dat de twee jongens, Jefferson Winklaar en Anderhier Carmelia, die afgelopen woensdag uit de Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC, voorheen GOG) zijn gevlucht, geen zware criminelen zijn. Dat deed hij tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministers bij Fort Amsterdam, na publicatie in de media over gevaarlijke jongens.

Het gaat hier om jongeren die door een rechter onder toezicht van de regering zijn gesteld (OTS’ers) en die in de open afdeling van de JJIC verblijven, benadrukte Navarro. Dat is wat anders dan wat er in de media werd gepubliceerd. De minister betreurt dat de media paniek zaaiden met de berichten en vond het belangrijk om dit gisteren recht te zetten.

De vlucht van de jongens zorgde voor veel kritiek, aangezien het deze jongens op 1 maart jl. al was gelukt om te vluchten.

Jefferson Winklaar

Jefferson Winklaar

Dit komt echter veel voor bij de open afdeling, verduidelijkte de minister verder. “Deze jongens zijn OTS’ers die tegen hun verblijf in de inrichting rebelleren en het komt vaak voor dat zij weglopen. Meestal gaan ze gewoon terug naar huis en keren na twee dagen zelf terug naar de inrichting. Vroeger werd op hen gewacht, maar tegenwoordig hanteert de leiding een nieuw beleid, namelijk de politie direct op de hoogte stellen om een opsporingsbericht uit te brengen.”

De twee jongens zijn nog niet terug en het ministerie van Justitie doet een oproep aan iedereen die weet waar zij zijn, om contact op te nemen met de politie via de telefoonnummers 911 of 917 of met de jeugdinrichting op 737-7933 en 737-4468.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Navarro: Gevluchte jongeren niet gevaarlijk

  1. Denk dat ze naar Aruba toe zijn: vrijwillige deelneming aan het bootcamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *