Amigoe | Navarro: ‘Legalisering een optie ter drugsbestrijding’

Minister Navarro: Nederland ook verantwoordelijk

Minister Navarro: Legalisering optie, Nederland ook verantwoordelijk

WILLEMSTAD — Legalisering van drugs is een optie om drugshandel en de gevolgen hiervan te bestrijden. Minister Nelson Navarro van Justitie (Pais) deelde die gedachte onlangs met de pers tijdens de wekelijkse persconferentie.

Tevens deelt hij de mening dat ook Nederland verantwoordelijkheid moet dragen en meer moet doen aan drugsbestrijding in eigen land.

De minister heeft in Nederland met zijn collega Ard van der Steur gesproken over deze problematiek, tijdens zijn recente werkbezoek daar. Het is een wereldwijd probleem en aangezien de vraag naar drugs in Nederland en Europa groot is en onder meer Curaçao een hub is voor drugstransport naar die landen, vindt de minister dat ook Nederland en de andere Europese landen moeten bijdragen aan de drugsbestrijding.

“Het is ook een verantwoordelijkheid van Nederland en die moet het land ook dragen. Ik vertrouw erop dat zij daar, ook in Eindhoven, extra maatregelen zullen nemen in verband met de uitbreiding van de vluchten van en naar ons land.”

De minister voegde hieraan toe dat legalisering van drugs ook een optie is. Navarro kon zich nog herinneren dat legalisering van alcohol jaren terug geleid heeft tot een daling van de criminaliteit.

“Misschien gebeurt hetzelfde met drugs, maar alle landen moeten de neuzen in dezelfde richting krijgen, anders werkt het niet. De Verenigde Naties zijn al met gesprekken hierover begonnen.”

De Amigoe is ervan op de hoogte dat de VN tegen de legalisering in onder andere Uruguay en de Verenigde Staten zijn, die landen werden voor de gevolgen hiervan meerdere malen gewaarschuwd.

Nieuwe bodyscan

De minister is zich ervan bewust dat de lokale overheid ook meer maatregelen moet nemen om het aantal drugstransporten te verlagen. Daar is al aan gewerkt, al voor de kritiek vanuit Europa.

Zoals deze krant eerder berichtte is er een nieuwe bodyscan onderweg die geplaatst zal worden bij de luchthaven. Volgens lid van het managementteam van het politiekorps KPC Raymond Ellis in een eerder interview met de Amigoe, is dit een scan van het merk Siemens die in Nederland is aangeschaft.

De betaling hiervoor is al gedaan, voegde minister Navarro tijdens de persconferentie toe. Hij schat in dat de scan deze maand nog geinstalleerd zal worden. Velen maken zich nog altijd zorgen om de röntgenstralen van de bodyscans op luchthavens, en dus ook die bij Hato.

De nieuwe scan is echter speciaal, met minder straling, stelde Ellis eind vorige maand. Naast de scan wordt er ook meer personeel klaargestoomd om tewerkgesteld te worden op Hato en zijn er slikkercellen beschikbaar, aldus Navarro. Dat maakte Ellis ook al bekend.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Navarro: ‘Legalisering een optie ter drugsbestrijding’

  1. Dat is op weg naar betere beslissingen bravo. Echter Canabis of Marijuana is geen drugs dus waar wachten we op dit kan de minister zo doen daar is geen overleg voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *