Amigoe | Navarro wil 4 tijdelijke brandweerlieden in Barber

door Xavora Ricardo-van der Biest

Nog onzeker of Bándabou eigen brandweerpost krijgt

Navarro wil 4 tijdelijke brandweerlieden in Barber

BARBER — Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) gaat morgen in de Raad van Ministers voorstellen om tijdelijk vier brandweermannen in Barber te plaatsen. Zij zullen moeten rouleren met collega’s van andere brandweerposten.

In de tussentijd zou moeten worden gewerkt aan het werven en opleiden van twintig brandweerlieden, zodat over tien maanden Bándabou een eigen brandweerpost kan krijgen. Dit heeft de minister aangegeven tijdens een gesprek met leden van Fundashon Vishon Bándabou (ViBa).

Indien het voorstel wordt goedgekeurd streeft brandweercommandant Elvin Regina ernaar dat de vier tijdelijke personeelsleden per 15 februari geplaatst worden bij Barber.

Navarro gaf tijdens het gesprek aan dat hij van het probleem afweet sinds hij in 2013 minister werd. “De brandweerpost bij Barber is een acuut probleem, dat te lang heeft geduurd. Het feit dat er bij de post geen personeelsleden en ook geen goed functionerende brandweerwagen aanwezig zijn, kan zo niet doorgaan”, aldus Navarro. Hij geeft aan dat de Raad van Ministers een beslissing over deze situatie moet nemen.

De afgelopen jaren is Bándabou erg gegroeid qua bewoners en de regering moet een inhaalslag doen om de nodige instanties op Bándabou te plaatsen, zegt Navarro. Hij geeft ook aan dat er al brandweermateriaal beschikbaar is om mee te kunnen werken.

ViBa-leden zijn tijdens het gesprek met verschillende voorstellen naar voren gekomen om dit probleem op te lossen. Een van de punten betreft het meer ‘overtime’ laten draaien door de huidige brandweermannen van de verschillende locaties. Brandweercommandant Elvin Regina geeft aan dat hij niet kan garanderen dat er over drie maanden nog mensen zijn om ‘overtime’ te blijven draaien. Hij denkt dat er de eerste maanden zonder probleem gewerkt kan worden, maar als de personeelsleden veel overwerken worden ze moe en zullen er ziekmeldingen komen, zo denkt hij. Tevens geeft Regina aan dat er geld beschikbaar moet zijn om het overwerk te kunnen betalen. “Het budget voor overwerk komt op 1,5 tot 2 miljoen gulden per jaar”, aldus Regina

ViBa-lid Tirso Petroudis geeft aan dat als het brandweerpersoneel weet dat er gewerkt wordt aan een oplossing, ze mogelijk zullen overwerken tot de tien maanden voorbij zijn. Volgens Petroudis zijn de brandweerleden die woonachtig zijn op Bándabou, bereid om over te werken om hun wijk te helpen.

Vervolgstappen

Na afloop van de ministerraad zal de uitkomst aan de ViBa-leden gecommuniceerd worden, zo heeft de minister aangegeven. Indien het voorstel goedgekeurd wordt, zal Regina op korte termijn een lijst maken met de diensten waar het personeel werkzaam moet zijn.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Navarro wil 4 tijdelijke brandweerlieden in Barber

 1. staan de verkiezingen voor de deur???

 2. Joep Meloen

  Vergat even te rekenen.
  Gaat dus om 4 man die overwerk moeten draaien en daar is 1,5 tot 2 miljoen voor beschikbaar ?
  Waar kan ik solliciteren, want dit soort baantjes wil ik ook wel.

 3. Joep Meloen

  Er bestaat toch ook zoiets als ‘de vrijwillige brandweer’ ? Maar daar schijnt men hier totaal niet van te hebben gehoord. Alles moet fors worden betaald, anders heeft men er geen zin in. Maar onderwijl wel klagen dat er geen brandweer is.

 4. Nu nog even een brandweer autootje regelen. Of fietsen met brandblussers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *