Amigoe | Nederland stelt 80 miljoen euro beschikbaar

Nederland stelt 80 miljoen euro beschikbaar

Nederland stelt 80 miljoen euro beschikbaar

WILLEMSTAD — Nederland stelt 80 miljoen euro beschikbaar als extra ondersteuning aan de Caribische landen Curaçao, Aruba en St. Maarten ter bestrijding van de criminaliteit.

Tevens zal er in dit kader worden gewerkt aan een groter masterplan. Deze landen hebben hierover tijdens het laatste Justitiële Vierlanden Overleg al uitvoerig gesproken.

“De problemen (met criminaliteit) verschillen per land. Het is hoe dan ook een win-win-situatie voor alle landen, ook Nederland”,

aldus minister van Justitie Nelson Navarro (Pais).

Naast financiële middelen vindt minister Navarro het ook zeer belangrijk dat Curaçao meer gespecialiseerde rechters en officieren van justitie krijgt, vooral op het gebied van fiscaalrecht. Zoals bekend streeft de lokale justitie ernaar om ook witteboordencriminaliteit harder aan te pakken.

In verband hiermee heeft Curaçao ook behoefte aan fiscale rechercheurs, voegde Navarro toe. De minister verwacht dat de extra rechercheurs voor het politiekorps voor het einde van dit jaar beschikbaar zullen worden gesteld door Nederland.

Het tekort aan rechters op het eiland is ook een groot probleem. Volgens de minister worden momenteel civiele rechters als rechter-commissaris bij strafzaken ingezet, wat volgens hem niet handig is. Dus zal ook het Gemeenschappelijk Hof van Justitie gebruik kunnen maken van de financiële middelen die voor Curaçao beschikbaar gesteld zullen worden, aldus Navarro.

De onderbezetting bij het Openbaar Ministerie dient eveneens aangepakt te worden. Op dit moment heeft het OM elf officieren van justitie, maar officier Gert Rip – meer bekend door moordzaak Wiels en de zaak Hato-shooting – is eigenlijk de enige die zeer grote zaken doet, voegde de minister hieraan toe.

“Het is een ongewenste situatie, waardoor het ook te lang duurt voordat een zaak voor het gerecht gebracht kan worden.”

Volgens hem nemen sommige zaken ruim een jaar in beslag voordat ze door een rechter kunnen worden behandeld en om dat te voorkomen moeten er meer officieren komen.

Justitie moet hoe dan ook roeien met de riemen die het heeft en dat gebeurt ook al. De minister is bijvoorbeeld tevreden met de successen die het politiekorps boekt, dankzij de introductie van een nieuw systeem voor meer gerichte aanpak. Iets wat al bereikt is met de criminaliteitsbeeld-analyse. Met dit nieuwe systeem werkt de politie informatie-gestuurd, wat leidt tot een hoger oplossingspercentage van strafbare zaken.

“Criminelen worden sneller opgepakt.”

Uit de criminaliteitscijfers van de afgelopen zes maanden blijkt bijvoorbeeld dat er een daling is in het aantal autodiefstallen en gewapende overvallen. De manier van werken conform het nieuwe systeem zal over enkele jaren voor een aanzienlijke daling van dit soort misdrijven op Curaçao zorgen, gaf de minister hoopvol aan.

Bovendien zijn de verwachtingen voor een positief resultaat van het cameratoezicht zeer hoog.

“Ik ga te ver als ik zeg dat wij over twee jaar weinig criminele activiteiten zullen meemaken, maar gezien de resultaten tot nu toe kan ik verzekeren dat als wij zo doorgaan, het eiland over drie jaar een verschil als dag en nacht zal merken.”

Preventie

Navarro brainstormt ook regelmatig met de justitiële keten en zijn collega van het ministerie van Soaw over maatregelen ter preventie van criminaliteit, ook in het kader van Nation Building.

De minister is tevreden met de voorlopige resultaten van de eerder genomen maatregelen, zoals bijvoorbeeld het oprichten van een jeugdreclassering. Het is de jeugdreclassering gelukt veel jongeren te helpen op het goede pad te blijven en volgens de minister geven de jongeren in begeleiding zelf ook aan blij te zijn met de hulp.

Ook gelden uit het criminaliteitsbestrijdingsfonds worden voor preventie gebruikt.

“In de wet staat duidelijk aan welke criteria organisaties dienen te voldoen om in aanmerking te komen voor financiële bijdragen voor projecten ter preventie van criminaliteit”, aldus de minister.

Tevens is sport een van de belangrijkste activiteiten die jongeren van de straat kunnen houden, voegde Navarro toe. Daarom wil hij dat ook hieraan meer gedaan wordt en hij promoot het zelf ook.

Zo sprak Navarro tijdens zijn bezoek in Nederland met sportcoach Patrick Kluivert over alle mogelijkheden om de interesse van jongeren in voetbal te verhogen.

Bron: Amigoe

33 Reacties op “Amigoe | Nederland stelt 80 miljoen euro beschikbaar

 1. @ Fran
  Ik denk niet dat het puberaal is, eerder ongelooflijk stupide.

 2. Inderdaad, hier kom je niet veel verder mee, Stanley…ouwe koek
  Als je blijft staren naar de plaats waar de zon ondergaat, zul je hem nooit meer op zie komen 🙂 Geen weg is doodlopend als je durft om te keren…

 3. Bartje 1:1: “Help degene die in moeilijkheden verkeert
  en hij zal je je altijd herinneren……..
  …..als hij weer in moeilijkheden zit ” 🙂

 4. @Stanley, vooruitgang boek je alleen als je het verleden kan laten voor wat het is en met een visie de toekomst opbouw. Dat er verkeerde handelingen hebben plaatsgevonden is een feit. Maar i.p.v. daar telkenmalen naar terug te gaan. Wijs diezelfde mensen hoe het wel zou moeten. Je kan het beste de mensen uit het verleden de mond snoeren door volwassen te handelen. Wijs diegene hoe het anders kan. Geef hun ander gesprekstof. Opbouwde gesprekstof i.p.v. elkaar steeds maar aan te vallen en of naar het verleden te wijzen. Laat het verleden, hoe pijnlijk ook, voor wat het is een bouw iets positief op.

 5. Het zijn niet mensen zoals Stanley die discrimineren. Het zijn mensen zoals jij Ed. Mensen zoals jij lokken het uit. Kijk naar wat je hebt geschreven; “kijk eens wat verder dan je neus breed is”. Waarom breed? De spreekwoord is LANG. Maar je hebt hier bewust gekozen voor breed. En dat is discrimineren. Het doelbewust toevoegen en of vervangen van een bestaand woord met een kenmerk van een mensenras. Typisch kenmerk van een discriminator.

 6. Typisch “puberachtige youtube” – reactie.
  @Martin is een goed voorbeeld van hoe men uit frustratie de meest onzinnige reacties uitkraamt.

 7. @Observer
  Ik kan niet uit de reactie van Hans M opmaken dat hij de KKC liever opgedoekt zou zien. Ik zie eerder staan “als een medium die hij hoog inschat”. En ja vele reacties lopen de spuigaten uit, maar dat komt denk ik door de ongelooflijke domheid en vooral frustraties van veel subjecten die schijnbaar niets anders hebben te doen dan kijken wat een ander schrijft en de inhoud van de topic gemakshalve te vergeten.
  Dat iemand de kans heeft genomen C te verlaten is prima, daar kan ik niet mee zitten, ik denk niet dat het als een haas is geweest omdat veranderingen nogal tijd vergen. Wij zijn al 2 jr bezig ons bedrijf te verkopen, maar met de huidige economische situatie is het niet gemakkelijk. Dus ik mag Hans M, mocht hij dit nog lezen, feliciteren. Wij kunnen niet oordelen hoe lang de man hiermee bezig is geweest. Maar ik wens hem&family alle goeds toe. Mijn tijd komt overigens ook steeds sneller dichterbij er zijn wat serieue opties.
  @Martin
  Ik denk dat juist figuren zoals jij blogs vervuilen met stupide en vaak misselijke opmerkingen. Ik herken daar de gemiddelde Telegraaf lezer uit die dit vooral bij Wilhelmina’s continueert.
  Overigens zijn ook mijn vrouw en ik regelmatig op de golf baan te vinden. Vooral ‘s morgens vroeg. We wonen dan niet in JS maar wel met zeezicht op Jan Thiel. En gij, Brutus???????

 8. Hans heeft gelijk: Inhoud van deze reactive is ver te zoeken

 9. JS? Hans M is een Jan Sofat patser? Moet u vandaag niet op de golfbaan staan? Sorry, golf court (spreekt uit: ‘kollef kurt’).

 10. @Hans M.; Ik lees dagelijks de KKC, helaas het enige onpartijdige en onafhankelijke nieuws medium die het eiland rijk is. Versgeperst ben ik alang op uit gekeken omdat die NIET wat hun welvallig is publiceerd, maar dat publiceerd wat de overheid (lees maffia) hun voor schrijft. Dat men wat vaker op de man is en ook speelt is merendeel vaak te wijten op bepaalde personen (ik noem geen namen). Dat de KKC die door laat heeft te maken om een discussie niet om zeep te helpen. Zouden ze die bewuste reactie verwijderen dan kan je net zo goed alles verwijderen. Het is en blijft een discussie. Maar goed je kwam even voor bij fietsen en plaatst geen reacties meer, wel ik kom dagelijks lezen en plaats zo nu en dan een reactie. Vergeet niet de KKC draait geheel op eigen financieen, geen sponser en geen maffia die hun ondersteund. Uit jouw woorden lees ik bijna dat ze beter kunnen opdoeken. Maar ja wie durft het dan nog aan om alles aan de kaak te stellen. Tja alles zal voor jou wel beter gaan op A. Curacao heb je schijnbaar als een haas verlaten, zag je de bui al hangen? Bedrijf overgedaan! Tja dat zegt al genoeg. Ik blijf waar ik ben en vecht samen met vele anderen en de KKC voor een beter Curacao.

 11. excuses een s-je teveel, die het eiland rijks is.

 12. Ik dacht vanochtend laat ik weer even een blik werpen op de KKC. Haah, wat schetst mijn ultieme verbazing dat men eigenlijk nog steeds bezig is met het reageren op elkaar ipv “een” topic en vooral dat de toon naar elkaar enorm is verhard.
  Inmiddels is er voor mijn ouders (huis verkocht op JS na 45 jr C) en mijn gezin (“weer” op C na mijn studie, sinds 1990, en eveneens huis verk.op JS) veel verandert. bedrijf ook over kunnen doen, werknemers beschermd en kunnen doorgaan en ons allemaal per 1 augustus permanent kunnen vestigen op buureiland A. Ik mis nu al de vele goede gesprekken met veel van mijn goede vrienden, maar alas een plane-tje is snel gepakt v.v. Wij vonden de laatste jaren als je het ergens niet meer naar je zin hebt je gewoon moet verkassen ipv je dagelijks te ergeren en die ergernis o.a. te projecteren op de 2 blogs die het eiland rijks is Versgeperst, die alleen plaatst wat welgevallig is of KKC, die ik hoog inschat maar naar mijn mening te veel reacties zomaar door laat gaat. Jammer eigenlijk.
  Maar goed ik kwam eerlijk gezegd maar even langs fietsen om een paar opmerkingen met u delen, en nee maakt u zich niet druk mijn reacties zult u niet meer tegenkomen.
  Suus ‘ita bonum.

 13. Karel geeft het juist weer, ik heb daar niets meer aan toe te voegen.

  Keer op keer is het de Yu Korsow, de true Yu Korsow zoals Girobankdirecteur Eric Garcia Anthony de Lima noemde (sic!), die er een puinhoop van maakt en dan is het – nadat de slavernijkaart is getrokken – Nederland die weer de portemonnee mag trekken.

  Maar Schotte, Constantia, Thode, Wilsoe, Garcia, Capella, de Lima, Flocker, Dambruck en Godett zijn toch echt Yu Korsow gekozen door Yu Korsow.

  Leer toch verdomme eens zelf verantwoordelijkheid nemen stelletje luie hersenloze profiteurs.

 14. caribbeancynic

  Stanley blijft een ‘one trick pony’.

 15. stanley Held

  Mijn beste Joep, die kaart zal ik altijd blijven trekken, zolang er onevenwichtige voorzieningen zijn in het koninkrijk. Ook ik kan op de Hadeldskade zitten. Een ieder ziet de Obama en Winfrrey van vandaag, maar vergeten dat ook zij met die kaart hebben gezwaaid. De meeste die oo Obama hebben gestemd waren latinos en allochtonen. Ophra heeft zich altijd verzet. Vergeet niet dat de VS veel verder is dan wij op dit gebied, toch heerst er ook daar onrecht tegen anders gekleurden. Een neger due rent is ook daar een verdachte. Probeer mij niet te beinvloeden met uw gedachten het lukt u niet. Die kaart zal ik altijd blijven trekken. Het feit dst u over wij en zij spreekt zegt mij genoeg. Het moment als u normen ,waarden, cultuur en taal van een land dencia lang tracht te veranderen om jouw een genoegen te doen dan is er iets goed mis binnen onze koninkrijk. Feit is dat geld de rol bepaald. Beste Joep vertel mij waarom er geen gelijkheidsbeginsel is in onze koninkrijk? Waarom behandeld Frankrijk zijn onderdanen gelijk en Nederland niet? Ook u, wil mij uw normen, waarden en cultuur opleggen. Oudbollig kan het vergeten van onze slavenhandel nooit. Wat u stelt over misfits, gebeurd overal. Ook in Nederland. Dat geeft u niet het recht om een cultuur van een land te ontnemen. Obama heeft als voorbeeld Martin Luther genomen, waar praat u nou over. Ophra heeft in een film gezeten waar zij juist dit probleem belichtte. Het gaat om erkennen van een probleem die wij als samenleving bewust in stand houden. Kortom zolang er geen gelijkwaardigheid is zal die kaart trekken. U herdenkt elk jaar uw geschiedenis. U begint bij de tweede wereld oorlog en vergeet dat u ddecennia lang hetzelfde gedrag in de wereld heeft vertoont en ontneemt de nazaten om ook hun grieven te herdenken. Alles heeft een prijs ook de slavernij.

 16. caribbeancynic

  Het is een riskante actie van Nederland om 80 miljoen euro ter beschikking te stellen. Voor je het weet wordt Nederland verantwoordelijk gehouden voor de misdaadbestrijding op de eilanden. Misschien zelfs door de Verenigde Naties. De eilanden en de bevolking ervan zelf hebben geen neiging om verantwoordelijkheid te nemen. Allemaal blanke Nederlandse agenten die in de ‘onafhankelijke’ landen de misdaad bestrijden? Dan kun je weer naar Nederland wijzen als er iets mis gaat. Geen dankbaar werk.

 17. Prima stuk van Joep Meloen, bevestigt precies wat ik dagelijks ervaar.

  Zo was ik vorig weekend bij de KIA dealer met serieuze interesse om een nieuwe auto te kopen en het enige personeel bestond uot jonge dames die alleen belangstelling hadden voor hun smart phones en verder nog niet wisten of een auto op benzine of water reed. Binnen 5 minuten was ik weg, verbaasd om zoveel onbenul en onkunde (boos maak ik me er al lang niet meer over).

  Zou het komen omdat zoals hieronder genoemd op Curacao de zwakke en luie slaven gedumpt werden? Ik denk het niet maar gebruik het wel eens om een reactie uit te lokken na weer een behandeling zoals bij de KIA dealer.

  On topic: het gezeur over de slavernij moet afgelopen zijn. Het wordt alleen gebruikt om Nederland te laten betalen voor de porkeria die Curacao er keer op keer van maakt en om de aandacht van het eigen falen af te leiden door elders een vijand te zoeken.

  Hoor je de Joden waarvan er 6 miljoen door Duitsers zijn vermoord nu nog Duitsland aanklagen?

  Verder van mijn kant wel respect voor Held die ik wel integer vind en die wel gewerkt heeft om de maatschappij vooruit te helpen. Jammer dat hij totaal niet inziet dat veel van zijn landgenoten beter niet geboren hadden moeten worden en nog minder zelf voor nageslacht zorgen.

 18. Joep Meloen

  @ Stanley,

  Omdat je altijd de slavenkaart wilt blijven trekken kun je ons wellicht uitleggen waarom Barack Obama en vele andere succesvolle African-Americans (bv Oprah Winfrey) die kaart nooit trekken ?
  Barack Obama is niet echt afkomstig van een slaven achtergrond, maar je kunt ook niet zeggen dat hij een gespreid bedje had.
  Beste Stanley, eens komt de tijd dat men verantwoordelijkheid moet accepteren voor het eigen gedrag. dat is het moment dat men beseft dat men het op eigen kracht moet gaan doen en dat men zich niet langer kan verschuilen achter allerlei excuses. Wanneer breekt die tijd voor jou aan ?
  Of denk je nu echt dat de gedragingen, of beter gezegd misdragingen, van de jeugd voortkomen uit hun trauma van de slavernij ?
  Ik denk dat ik er niet ver naast zit wanneer ik stel dat de tegenwoordige jeugd geen donder af weet van de slavernij. Ze kennen het woord, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Waarom jij het dan maar aan blijft dragen als een reden om te falen is mij een groot raadsel.
  Hier op Curacao zijn velen al tevreden met minimale inspanning en daarvoor zoveel mogelijk geld voor ontvangen. Zie alle politieke benoemingen zou ik willen zeggen en loop voor de gein de winkels eens in, staat nog altijd vol met personeel dat werkelijk niets te doen heeft, maar veelal ook geen verstand van zaken heeft.
  Waarom blijven we altijd streven naar het minimum, terwijl we zoveel verder zouden kunnen komen door te streven naar het maximum. Wanneer iedereen nu eens zijn stinkende best gaat doen, thuis, op school, op het werk, overal……dan zou Curacao zo verdomd veel verder kunnen zijn.

  Vanavond was ik even op de Handelskade, zag daar weer de optocht van de misfits. Toeristen zaten op het terras en zij moeten dan zo nodig met de speakers in de auto op 100 stapvoets langsrijden. Wat bewijs je dan vraag ik me dan af ?
  Dat je een klein piemeltje hebt of dat je gewoon geen hersens hebt ? Ik heb wel eens primair gedrag gezien, maar dit slaat alles.
  En kom niet bij me aan dat dit cultuur is, want 30 jaar geleden bestonden deze 1000 Watt speakers in autos nog niet oftewel het is puur haantjes gedrag, heeft geen donder met cultuur te maken.
  Gelijk zo is het in de politiek. Hier gaat men in de politiek omdat men er aan wenst te verdienen, men wil er beter van worden. En ook dat gedrag heeft niets met de slavernij te maken, maar alles met egoïsme en opportunisme
  Dus Stanley, hou eens op met die slavernij kaart te spelen, wordt een beetje oudbollig en het lost voor Curacao geen donder op.

 19. stanley Held

  Ed ik kon niet uit mijn woorden komen. Dacht dat mensen als u, toen ik kind was niet meer bestonden. Was later vergeten dat internalisatie bij u wel degelijk een rol speelt. Mijn advies is om daar snel te vertrekken. In Zuid Afrika heeft men een klein gemeenschap waar u naar nog kan. Vroeger hadden zij het woord apartheid bedacht. Past nu niet meer waar u zit. Daar hebt te maken met andersdenkende. Dus jullie bestaan nog steeds?

 20. stanley Held

  Ach, mijn beste Ed, onder een schuilnaam mag en kan je veel zeggen. Kan nooit stom geboren zijn. Anders hadden wij geen comunicatie, of dan moest jij jouw schuilnaam kenbaar maken, lafaard. Juist ik ben een van die nazaten die jouw uitlokt en jouw handelsmentalieit tentoonsteld., zonder rekening te houden dat wat jij verkoopt een mens is. Dat doenjij tot vandaag. Dan nog kies jij om opnhet eiland te wonen en de bevolking vanaf 1863 te kleineren. Weet u wat ik laf van u vindt? Dat u hun niet vertelt wat u van hun vind. U bent een synoniem van racisme. Alleen niemt u zelf Ed. Vind ik jammer. Hoop dat u geen Antiliaanse personeel of collega hebt. Bij mij bent u ontmaskerd, Allen ken ik u niet. U kiestvoor een schuilnaam. Ach mensen als u hebben wij na de oorlog gekend en veroordeeld. Ben blij dat er nu geen oorlog is. U kunt nog om vergiffenis vragen.

  nieteensbenhun. Vertel ze dat in uw genen het slavenhandel nog steeds zit. Wees een man. Ik ben niet daar geboren respect voor deCuraçaose bevolking. Door hun heb ik mij kunnen ontwikkelen . Vertel mij maar meer over de slaven die uw nazaten bijna dood daar hebben gebracht. Is dat uw trofee? U bewijst nogmaals dat u ,dat

 21. Held op sokken, wederom een verhaal wat kant nog wal raakt met de gebruikelijke schuilnamen insinuatie, VOC en 2e WO frases. Het is allemaal zo voorspelbaar. Wordt het niet eens tijd voor een cursus begrijpend lezen en uitdrukkingsvaardigheid ?
  Hier een stukje geschiedenis voor jou. Curacao was inderdaad een slavenstation van waaruit alle slaven verkocht en vervoerd werden naar andere eilanden in het Caribisch gebied. Maar de slaven die niet verkocht konden worden, omdat ze ziek, zwak en misselijk waren, bleven achter op Curacao. Helaas plukken we daar heden ten dage nog steeds de vruchten van. Foutje van onze V.O.C. mensen destijds.
  En uiteraard ook voor jou een gezegde. Jij bent een van die mensen waarvan wij in het Nederlands zeggen: stom geboren en niks bijgeleerd.

 22. Held op sokken, dat je over weinig kennis beschikt blijkt iedere keer weer uit de onzin die je uitkraamt. Kijk even op deze link en er gaat een wereld voor je open: http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2009/4/Nederland-start-sanering-miljardenschuld-Curacao-ELSEVIER231165W/

  Maar ja begrijpend lezen is niet je sterkste punt, dus het zal wel weer op een ontkenning uitdraaien.

  Zoals ik al vaker heb geschreven, bestaat het woord ‘internalisatie’ niet. Ook voor dit euvel een linkje zodat je het bewijs hebt wat voor dom gezever je opschrijft: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=internalisatie&lang=nn#.VcbG7UPbLcc

  En uiteraard mag de schuilnaam niet ontbreken. Je bent wel trots op jezelf om iedereen telkens weer te herinneren hoe je heet. Ik noem dat narcisme.
  En om je vraag te beantwoorden: mijn naam is Ed. Nu blij Held op sokken ?

 23. stanley Held

  Deel drie, beste Ed, toen ik een mangementcursus volgde werd ons verteld dat wij allemaal leiders zijn. Weet u dat de sperma flink moest zwemmen voordat hij of zij hun doel haalde? Ok. Ik weet dat ik mijn doel zonder zuchten en moeite heb gehaald. Bij u proef ik dat u op de rug ben geklommen van een medepartner en door u heeft hij of zij het niet heeft gehaald. Nu heet die lafaard onder een schuilnaam Ed. Zo herhaalt de geschiedenis zich. Jammer.

 24. stanley Held

  Deel twee beste Ed, miljarden zijn nooit kwijtgescholden. Vestzakm broekzak. Begin met het woord gelijkwaardigbeginsel inuw mond te nemen. Praat het verleden van uw land niet goed, zonder uw eigen geschiedenis niet te kennen. Mooi,:”laten wij het verleden vergeten? WAAROM OMDAT IN HET VERLEDEN HET ZICH ALLEEN MAAR VERMIGVULDIGD IN PROBLEMEN”. Is mijn stelling. Daar vlucht u voor. Lees uw geschiedenis. Zoek het woordje internalisatie op. Is ook van toepassing op u. Ja toch? Door de geschiedenis betaald uw land. Compensatie hebben wij van u geleerd. Trouwens was na de oorlog. Een land die zijn geschiedenis niet lief heeft is in principe geen land. Alleen u wilt dat het eiland hun geschiedenis vergeet. Wie bent u? Ik ben Stanley Charles Held, u?

 25. stanley Held

  Mijn beste Ed, deze Held op sokken heeft een opleiding en heeft het goed. Deze Held op sokken mag overal terwereld gaan. Deze Held op sokken zal altijd de kinderen van alle eilanden kennis laten maken met hun geschiedenis. Inderdaad moet het geouwehoer over uw slavenhandel ter sprake worden gebracht. Dat was uw grootste tussenstation. Ik begrijp dat u de geschiedenis niet wil horen. Probeer Winfrey en Obamba er niet bij te halen. Jaren heeft Ophra en Obama tegen achterstelling gevochten. Waarom denkt u dat Jurgen zijn programma in eerste instantie zich richtte op de Surinaamse en Antillaanse gemeenschap? Ook Jandino. U woont daar en probeert uw cultuur en stellingen op te leggen. Als u het verleden niet wil horen moet u vertrekken naar een land waar hiermee niet te maken heeft gehad. Ook in Nederland is dit volop aan de hand, wat wilt u. Zon zee en strand en ook uw geschiedenis opdringen ten opzichte van de lokale bevolking die u eeuwen lang heeft dom gehouden. Ik ben blij dat uhet woord geouwehoer heeft gebruikt, Het doet pijn. Naar mijn isde ggeschiedenis van de tweede wereld belangerijker als de slavernij waarmee onze VOC rijk is geworden. De Duitsers hebben u vernederd, toch begrijp u niet hoe het zit. De indiaan heeft zijn geschiedenis altijd aan hun kinderen verteld. Zo ook wij. Of bent u de tweede oorlog vergeten. Wij Antilliaanen niet. Wie bent u om mij te vragen om mijn geschiedenis te vergeten en die van jouw in mijn hoofd te stampen. Zint het u niet, bent u vrij om te vertrekken. U bent een van de mensen waarvan mij in het Papiaments zegt:”skonde man tira pieda”. Deze Held op sokken zal jouw stelling altijd bestrijden. Trouwens niet onder een schuilnaam. Zeg wie u bent. Wees eerlijk wat let je? DACHT HET NIET HE? Zon,zee en strand. Dat is uw belang. En als het kan een gezonde politiek leefklimaat. Zo werkt het niet. Vertrek met uw geouwehoer. Stanley Charles Held. Zo heet ik. Jij?

 26. Ja hoor Held, weer zo een ellenlang naive verhaal waar niemand wat aan heeft, het is wel goed . Je bent nu eenmaal negatief ingesteld en je zult het er mee moeten doen. Mensen zoals jij zijn een sta in de weg voor elke vorm van positieve ontwikkeling.

 27. Is je dwangbuis weer afgedaan, Held op sokken ? Dus het is weer tijd om het aangepraat slavernijverleden ten toon te spreiden. Weet je wat ik frapant vind, dat personen zoals Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Cosby en dichter bij huis, Jurgen Raymann en Jandino Asporaat, het nooit hebben over het slavernijverleden en al het onrecht dat hun en hun families is aangedaan. Deze mensen hebben allemaal iets gepresteerd op eigen kracht, kijken vooruit naar het heden en leven niet in het verleden. Slechts op Curacao kom je dat geouwehoer over slavernijverleden keer op keer tegen. Oh, oh wat zijn we toch zielig. Ik heb een tip voor je Held op sokken: kijk eens wat verder dan je neus breed is en leef in de toekomst.
  Waarom is het een taak en verplichting van Nederland om centen over te maken ? Weer een soort slavernijcompensatie ? En die miljarden die zijn kwijtgescholden per 10-10 ? Daar hoor ik je niet over.

 28. stanley Held

  Beste heer Tuna heeft u gehoord van internalisatie? Zoek dat goed uit. Hoe durft u mijn verhaal racistisch te noemen? ONLEED dat woord even voor mij. Hier de volgende feiten: er bestond een NSB. Er bestond de VOC. Uw voormalige premier Balkende heeft de bevolking aangespoord om die mentaliteit vast te houden. Er was een tweede wereld oorlog. Er was ook slavernij of niet ? Wij zijn hun nazaten. Moeten wij dat vergeten? Feit is dat de slavenhandel hoogtij vierde in de periode dat Nederland het bedreef. Kijk naar

  uw verdere geschiedenis. Hoe durft u mij een racist te noemen, terwijl de feiten op tafel liggen. Moet ik de geschiedenis vergeten? Terwijl in deze zogenaamde moderne tijd niets is veranderd. Waarom was er in Nederland eind jaren tachtig begin negentig een positivie discriminatie. Kom op. Het is logisch dat een bevolkingsgroep in een koninkrijk, die jaren werd achtergesteld zijn heil gaat zoeken in het moederland. Ik hoop dat u het vak Economie min of meer kent? Gaat over vraag en aanbod. De vraag naar cocaine ligt zeer hoog in Nederland. Het aanbod komt vanuit Colombia die door de Antiliaanen en omringende eilanden aan Nederland worden aangeboden. Het schijnt lucratief te zijn. Was er geen vraag was er ook geen aanbod. Ik voel mij geen slaaf, gelet op het feit dat ik in uw taal kan comuniceren. Wees blij. Gaat bij om een gelijkwaardig en rechtvaardig samenleving en dat is binnen onze samenleving wederzijds niet te vinden. Her getuigt uw repliek, onder een schuilnaam.

 29. 9% van de gedetineerden in Nederland is geboren op de voormalige Nederlandse Antillen. Een veelvoud daarvan is geboren in Nederland maar met ouders van dezelfde Antillen.

  De kans dat de Curacaose overheid daarvoor 80 miljoen euro uittrekt is nihil, sterker nog: Curacao dumpt ongecontroleerd vliegtuigladingen drugs en drugssmokkelaars in Amsterdam en Dusseldorf zonder ook maar de geringste moeite te doen ze op Curacao tegen te houden.

 30. Daar mogen we heel blij mee zijn. Pabien.
  Het zou heemaal weer geweldig zijn als er een drone zou terugkomen. Het geweld loopt de spuigaten uit overal. Verschrikkelijk gewoon.

 31. Kom op Held, houdt je niet in, doe meteen even je gebruikelijke racistische verhaaltje over VOC ers en NSB ers en dat je samen met je vrienden dat wel even zal uitroeien. Blijf vooral het slaaf gevoel vasthouden wat je nooit gekend hebt, blijf vooral in het verleden leven wat je nooit hebt meegemaakt en blijf vooral iedereen en alles de schuld geven van het miserabel leven wat je hier op Curaçao moet ondergaan, want zo komt het wel op mij over. Ik wens je een hoop sterkte.

 32. stanley Held

  Die kaart zullen wij altijd trekken. Dit was een der grootste en zwarste periode in de geschiedenis van de Antillen en andere in de wereld. Deze zwarte bladzijde kunt niet zomaar de geschiedenis wegpoetsen. U geeft aan dat geld hier een rol speelt. Ik zie het meer als taak en verplichting van Nederland. Er zijn meer mensen, dan in de tweede wereld oorlog verloren en ontwricht van hun familie heengegaan. De sporen zie je tot vandaag. Hoe durft u.

 33. Kan de slavernijkaart weer even de kast in totdat we dit geld weer verbrast hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *