Amigoe | Nep OM-medewerkster veroordeeld voor oplichting

Nep OM-medewerkster veroordeeld voor oplichting

Nep OM-medewerkster Deanne Barnier (53) veroordeeld voor oplichting

WILLEMSTAD — Deanne Barnier (53) is gisteren conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot 48 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk, 3 jaar proeftijd en verplicht reclasseringstoezicht na haar vrijlating.

De vrouw heeft tussen 2010 en 2016 22 slachtoffers voor in totaal 286.360,75 gulden opgelicht.

Barnier deed zich tijdens de gesprekken met de slachtoffers voor als een medewerkster van het OM en beloofde haar slachtoffers door het OM in beslag genomen auto’s, kavels en woningen. De oplichtster zou over goede informatie beschikken omdat haar zoon bij Notariskantoor Burgers zou werken. Beide beweringen bleken niet op waarheid te berusten.

Barnier gebruikte echter niet alleen het OM-verhaal om mensen op te lichten. Zo heeft zij gelogen over het kunnen regelen van werk bij de Isla. Maar als de zaken naast elkaar gezet en bestudeerd worden, dan is te zien dat ze over de jaren heen dezelfde modus operandi heeft gebruikt, aldus officier van justitie Monique Dennaoui-Simon. “Zelfde verhaal, nagenoeg dezelfde type/merk auto’s en allemaal tegen nagenoeg dezelfde bedragen.”

De officier benadrukte ook dat Barnier zowel het vertrouwen dat mensen in medewerkers van het OM stellen als de imago van het OM heeft geschaad. “Ze is een zeer egoïstisch type dat alleen uit is op haar gewin.” Barnier gaf zelf ter zitting aan het geld te hebben en terug te willen geven aan de slachtoffers. De officier gelooft er niets van. “Ik vraag me af hoe?”

De oplichtster toonde tijdens de zitting verder geen enkel teken van berouw en heeft ook geen inzicht gegeven in haar handelen, aldus Dennaoui-Simon. Barnier beriep zich tijdens de ondervraging door de rechter vele malen op haar zwijgrecht.

De deskundigenrapportages geven allemaal aan dat Barnier toerekeningsvatbaar is en dat de kans voor herhaling wel degelijk aanwezig is. Begeleiding van de verdachte is volgens de officier essentieel. Vandaar de eis voor reclasseringsbegeleiding, desnoods met de inschakeling van een psychiater of psycholoog die haar moet gaan begeleiden. Barnier heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Nep OM-medewerkster veroordeeld voor oplichting

  1. hmm 3 mensen vermoorden zoals Nelson DS en je krijgt 6 maanden..

  2. Abraham Mossel

    Als zij vrij komt, kan zij over 4 jaar op de verkiezingslijst van de MFK .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *