Amigoe | Nic Møller van Avila is niet meer

Nic Møller, in maart 2014, zingend ter nagedachtenis aan zijn vrouw Birte Møller.

Nic Møller, in maart 2014, zingend ter nagedachtenis aan zijn vrouw Birte Møller.

WILLEMSTAD — Nic Møller, de man uit Denemarken die vanaf 1977 het Avila Hotel heeft uitgebouwd tot wat het nu is, is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden.

Met het verlies van deze vriendelijke gentleman gaat er voor Curaçao een markante persoonlijkheid verloren, die zich niet alleen inzette voor zijn hotel, maar ook voor de Curaçaose kunst. Farley Hollander, de sales- en marketingmanager van het Avila Hotel, heeft vanochtend laten weten dat de 150 medewerkers van het hotel verdrietig zijn. General manager Paul Kok verblijft in het buitenland en is onderweg naar Curaçao. Hollander nam even waar. “We kenden hem allemaal. Hij was een lieve man en we gaan hem missen. Wij en alle anderen die aan het Avila Hotel verbonden zijn of zijn geweest. Hij was misschien niet hier geboren, maar hij was voor ons een echte yu di Kòrsou.”

Ook in de kunstwereld zal het gemis van deze man, die oorspronkelijk uit Denemarken kwam en in de jaren zestig naar Curaçao trok, groot zijn. Møller droeg de kunsten een zeer warm hart toe en daarmee werd het Avila een bekende pleisterplaats voor kunstenaars, muzikanten en schrijvers, waaronder Boeli van Leeuwen. Beroemd en veelbezocht zijn de Kamerconcerten van verschillende toppers uit de klassieke muziekwereld die het Avila organiseert en waar Møller zelden ontbrak.

Nic Møller is nu herenigd met zijn vrouw Birte Møller-Jensen, de liefde van zijn leven die in 2013 overleed. Zij laten twee kinderen achter, Töne en Hendrik.

Dinsdagochtend van 09.00 uur tot 11.00 uur is er gelegenheid tot condoleren bij het Avila Hotel in La Belle Alliance. Er is ook een speciaal e-mailadres geopend: condoleance@avilahotel.com.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *