Amigoe | Nieuwe officier van justitie voor St. Maarten

Nieuwe officier van justitie voor St. Maarten

Nieuwe officier van justitie voor St. Maarten

PHILIPSBURG — Het Openbaar Ministerie heeft Martin van Nes aangesteld als nieuwe officier van justitie op St. Maarten. OM-woordvoerster Karola van Nie heeft zijn aanstelling per 1 oktober bevestigd.

Van Nes komt in de plaats van officier Tineke Kamps, die per 1 augustus naar Nederland terugkeerde vanwege het verlopen van haar driejarige contract.

Van Nes werkt momenteel voor het Nederlandse OM Parket Oost-Nederland. Hoofdaanklager Ton Maan, die sinds 1 januari dit jaar op St. Maarten werkt, werkte voorheen voor dezelfde organisatie. Het OM in de regio Oost-Nederland heeft ongeveer 500 mensen in dienst en is gelieerd aan de rechtbank in Arnhem.

De rechtbank dient de provincies Gelderland en Overijssel en omvat 81 gemeenten, met in totaal 3,1 miljoen inwoners en een gebied van 8552 vierkante kilometer. Het parket in Oost-Nederland is niet alleen verantwoordelijk voor de reguliere vervolging van verdachten, maar heeft ook een aantal speciale nationale taken, zoals de vervolging van militaire verdachten.

Daarnaast geeft het parket leiding aan het nationale bureau dat informatie verschaft omtrent de detentie van verdachten aan slachtoffers van ernstige misdrijven en aan de nabestaanden.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Nieuwe officier van justitie voor St. Maarten

  1. Stel je voor dat het Irma Lips was geworden, dan had Schottes bilmaatje Corallo 3 maanden feest gevierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *