Amigoe | Nieuwe opzet voor community boxes

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD — Curaçao Post International (Cpost) is op dit moment bezig met een nieuwe opzet voor de community boxes, de centraal gelokaliseerde postbussen in wijken op het eiland. Dit bevestigt de nieuwe interim-directeur van Cpost, Andy Luisa.

De introductie van de community boxes (Cboxes) was een van de maatregelen waarmee het noodlijdende bedrijf sinds vorig jaar probeert haar uitgaven te verlagen. Met de introductie van Cboxes over het hele eiland hoopt CPost een bedrag van 4 miljoen gulden te kunnen besparen. In eerste instantie kwam er een Cbox-complex bij het postkantoor van Groot Kwartier. Later ook in Marchena.

Alle community boxes staan onder 24 uurs cameratoezicht en tot nu toe hebben zich geen incidenten voorgedaan. Het was de bedoeling dat er in de eerste proeffase in nog twee andere wijken community boxes zouden komen. Maar er is volgens Luisa voor een nieuwe opzet van het project gekozen.

De nieuwe opzet is gekozen op voorstel van minister Suzy Camelia-Römer (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP). De minister stelde voor om het project kleinschaliger te maken. “Haar ministerie was bezig met het opzetten van zes nieuwe pleinen in een aantal wijken op het eiland. Zij stelde voor dat wij van deze nieuwe pleinen gebruik zouden maken, om ze zo meer bij een gemeenschap te betrekken. Wij vonden het een goed idee en zijn hier nu mee bezig.”

Er zijn veel voordelen verbonden aan de nieuwe kleinere opzet, aldus Luisa. Hij wijst op het feit dat de Cboxes nu meer deel gaan uitmaken van een gemeenschap, ze zullen komen op kleinere locaties waar mensen zich begeven, terwijl het toezicht ook verbeterd zal zijn.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *