Amigoe | Nieuwe partij Prik gelooft in nieuwe manier van politiek bedrijven

Nieuwe partij Prik gelooft in nieuwe manier van politiek bedrijven

Nieuwe partij Prik gelooft in nieuwe manier van politiek bedrijven

WILLEMSTAD — De Partido Reskate integral Kòrsou (Prik) is de nieuwste politieke partij die zich aanmeldt voor de verkiezingen van 20 september.

Bestuurslid Milangelo Isidora stelt dat zijn partij in een andere manier van politiek bedrijven gelooft en ook voornemens is om Curaçao op een andere manier te gaan besturen.

Prik bestaat al twee jaar. Isidora is een van de initiatiefnemers van de partij. Hij is van huis uit ingenieur en bekend van zijn interventies in talk shows via de radio op het eiland.

Isidora staat bekend als kritisch en heeft overal een mening over, vooral over de manier waarop het wél moet met het eiland. In een toelichting stelt Isidora dat aanleiding om de partij op te richten het groot aantal jongeren is, dat jaar in jaar uit in het buitenland gaat studeren, maar waarvoor niks geregeld is wanneer zij weer terugkomen.

De groep achter Prik bestaat uit een aantal kritische jongeren, die dezelfde mening hebben over hoe het verder moet met Curaçao. Isidora is vooral kritisch over de manier waarop het eiland op dit moment bestuurd wordt.

“De besluiten worden genomen in een zeer klein groepje. Vanuit de politiek gebeurt er weinig voor de ontwikkeling van het eiland. Zij zeggen allemaal: wat we doen is voor Curaçao. Maar daar geloven wij niet in. Wij als Prik geloven dat je iets mét Curaçao moet doen. Je moet iedereen erbij betrekken.”

Het Prik-bestuurslid wijst erop dat iedereen een mening heeft over de manier waarop het eiland bestuurd moet worden. Maar naar deze meningen wordt niet geluisterd, constateert Isidora.

“Als je de mening van iedereen meeneemt, kom je tot de beste beslissingen, waar iedereen zich in kan vinden en die het beste zijn voor het eiland. Dit is wat wij van Prik willen doen. Dit is een systeem dat wij in de praktijk willen implementeren.”

Maar over de manier waarop Prik dit systeem van ‘iedereen bij alles betrekken’ in de praktijk wil brengen, hult Isidora zich in nevelen.

“Nee, we gaan het niet verklappen. Maar het wordt op dit moment al elders toegepast, dus waarom zou het hier niet kunnen? Het is een simpel systeem, waarvan, als wij het eenmaal naar buiten hebben gebracht, iedereen zal zeggen dat een heel logisch systeem is,

aldus Isidora, die benadrukt dat wat de partij voorstaat geen referendum is. Prik zet hoog in op onderwijs.

“Iedereen heeft er de mond vol van dat onderwijs op de eerste plaats moet staan. Maar als je kijkt naar wat er in de praktijk gebeurt, moet je constateren dat het niveau van ons onderwijs alleen maar slechter wordt. Via onderwijs kan je het eiland echt beter maken. Wij geloven dat gepensioneerden ook een stem moeten krijgen, want zij beschikken over een schat aan ervaring.”

Op haar eigen facebook-pagina wordt de visie van Prik gepresenteerd. In 2020 moet 60 procent van alle werkloze jongeren tussen de 18 en 30 jaar een baan hebben in de privé- en publieke sector. De jeugdwerkloosheid moet omlaag van 37,2 naar 14,9 procent.

Uitgangspunten van de partij zullen onder meer zijn: werk voor jongeren, economische groei, sociale woningbouw, het tillen van het niveau van de lokale volksgezondheid naar het niveau van de Verenigde Staten en Europa. Het streven van Prik is ook dat 40 procent van alle ministers en parlementariërs jongeren zijn. Prik is voornemens om aan de komende verkiezingen mee te doen.

Wie lijsttrekker van deze nieuwe partij zal zijn, is nog niet bekend. Volgens Isidora zal de partij deze week een persconferentie houden. Drie weken later zal de nieuwe leider worden gekozen.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | Nieuwe partij Prik gelooft in nieuwe manier van politiek bedrijven

 1. Luchthappertje

  pensionadas waarschijnlijk dan.

 2. Malu, Mw Romer wil de bevolking met 100.000 mensen laten toenemen. Geen idee waar die mensen gaan wonen en wat voor werk ze zullen doen

 3. Alleen de naam al die geeft weinig hoop..!

 4. Schotte zou ook op een andere manier politiek bedrijven..

 5. Joep Meloen

  Jeugdwerkloosheid heeft helaas vrij weinig met de afwezigheid van werk te maken.
  Jeugdwerkloosheid heeft op Curacao alles te maken met een gebrek aan motivatie, discipline en opleiding.
  Misschien dus eerst maar eens beginnen met het opvoeden van de jeugd en de bevolking alvorens allerlei vreemde eisen op tafel te leggen.
  Voordat je je inschrijft voor een marathon is het ook handig om eerst te leren lopen.

 6. Welja, er kan best nog wel meer bij….al wordt het dringen bij de trog!
  Maar…hoe meer zielen, hoe meer vreugd..!! 🙂

 7. Waar denkt deze partij het werk vandaan te halen , nog meer politieke benoemingen die de hele dag uit hun neus eten en het werk wat gedaan moet worden hinderen door aanwezig te zijn en de goede welwillende dwarsbomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *