Amigoe | Nog geen akkoord aannemers-cao

Nog geen akkoord aannemers-cao

Nog geen akkoord aannemers-cao

WILLEMSTAD — Vertegenwoordigers van vakbond SGTK en aannemersvereniging AAV zouden vanmiddag verder vergaderen bij het bureau van de Landsbemiddelaar over een akkoord voor de aannemers-cao.

Gistermiddag laat werd besloten de vergadering op te schorten, zo bevestigen Landsbemiddelaar Randolph Gijsbertha en Alcides Cova van vakbond SGTK, die opkomt voor de belangen van werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein.

De impasse in de onderhandelingen hangt met name op de financiële punten, zoals salarisverhoging, vakantiegeld en bonus. Gijsbertha was licht optimistisch dat er vanmiddag een akkoord zou worden bereikt. Een principeakkoord is er volgens Cova al, maar de AAV moest daarvoor eerst met haar achterban terugkoppelen.

Om hoeveel procenten het gaat in de cao, wil Cova niet zeggen. “Het gaat om mensen die een minimumloon verdienen en waarvoor veiligheid erg belangrijk is; dat is niet in procenten uit te drukken.”

De onderhandelingen begonnen dinsdag al. Tijdens dit overleg wisten de partijen het wederom niet eens te worden over de invulling van het financiële plaatje van de cao. De AAV kwam met een voorstel, maar hiermee ging de SGTK niet akkoord. Gisteren zijn de partijen wel veel dichter bij elkaar gekomen. Mocht het vanmiddag niet gelukt zijn om uit de cao-onderhandelingen te komen, dan zal de Landsbemiddelaar zelf met een eindvoorstel komen.

Voor de vergadering van gisteren waren ook vertegenwoordigers van de Isla uitgenodigd. De verhogingen die in de cao worden opgenomen, zullen uiteindelijk doorberekend worden in de tarieven die de aannemersbedrijven van de Isla-raffinaderij zullen vragen. De bereidheid hiertoe is reeds aangegeven door de raffinaderij.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *