Amigoe | Nog geen beslissing OM over mondkapjes-zaak

mondkapjes-dubnium

Nog geen beslissing OM over mondkapjes-zaak

WILLEMSTAD — De officier van justitie belast met het onderzoek Dubnium (in de volksmond de mondkapjes-zaak), heeft nog geen enkele beslissing genomen in deze zaak. Zeker niet voor wat betreft de status van de verdachten.

Dit betekent dat, in tegenstelling tot wat eerder in de media werd gesuggereerd, oud-minister van Gezondheid en tevens Statenlid voor MFK Jacinta Constancia, nog altijd verdachte is in deze zaak.

De mediaberichten waarin wordt gesteld dat de parlementariër geen verdachte meer zou zijn, kloppen dus niet, zegt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd.

Degenen die eerder als verdachten in de zaak werden aangemerkt, ook de echtgenoot van de minister, A.S. (52), alsmede de man G.B. (43), en de vrouw S.L. (47), zijn dat dus nog altijd. Geen van hen zit vast in verband met deze zaak. Zij werden na een periode voorlopige hechtenis allemaal vrijgelaten.

Het onderzoek Dubnium heeft betrekking op strafbare feiten die zich mogelijk hebben voorgedaan bij de bestelling en betaling van een partij mondkapjes in 2012, in de periode dat Constancia minister van Volksgezondheid was.

B. zou belast zijn geweest met de bestelling. Dat zou hij via zijn bedrijf Li Mei Wie hebben gedaan. In de sociale media werd tevens de foto van een cheque gepubliceerd, waarop te zien is dat een bedrag van 365.853,49 gulden aan ‘Li Mi Wei’ is uitbetaald. Dit bedrijf is niet te vinden via de registratie van de Kamer van Koophandel, althans niet via de website. Het bedrijf van B., Li Mei Wie, wel.

Naast de zaak Dubnium worden er nog vier andere zaken onderzocht bij Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV), melden welingelichte bronnen. Al deze zaken zouden zich hebben afgespeeld in de periode dat Constancia minister van Gezondheid was. Er doen geruchten de ronde dat er in totaal 11 miljoen gulden van BZV werd ontvreemd.

Een van de verdachte zaken zou gaan om een bestelling van marmeren tegels ter waarde van 1,3 miljoen gulden, waarvan een deel in de woning van een oud-bestuurslid is gevonden. Het bureau Forensic Caribbean Services zou belast zijn met de zaak.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Nog geen beslissing OM over mondkapjes-zaak

 1. soms denk ik ook dat het OM niet deugd.
  ze maken fouten ten gunste van de criminelen.
  zodat deze steeds weer vrijuit kunnen gaan.
  dus ik ben niet zo overtuigd van de zaak Gerrit en zijn giga Mot meldingen.
  zal wel weer neerkomen op, dat het bewijs niet volgens de regels verkregen is.
  Dus Irma zal wel weer vrijspraak geven.
  jammer, maar deze MFK maffia komt hier overal mee weg.

 2. Abraham Mossel

  Inderdaad Noud, het begint erop te [email protected], maar maak je geen zorgen, als er niet tijdig in onze ogen actie word ondernomen in deze zaak door het OM tegen Jacinta Constancia, zal de zelfde weg gevolgd moeten worden als tegen de MOT zaak van Gerrit de Raaf. Deze zaak word volgende week (17 februari) behandelt.

 3. In deze zaak moet de onderste steen boven komen, maar mij bekruipt het bange vermoeden dat het OM zich zijn handen niet aan wil branden.

  Zoals er eerder ook een burgerinitiatief nodig was om het OM tot actie te krijgen inzake de vele MOT meldingen van Gerrit Schotte.

  Wie controleert het OM?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *