Amigoe | Nutstarieven dalen

Nutstarieven dalen

Nutstarieven dalen

WILLEMSTAD — De tarieven voor benzine, water en elektriciteit dalen per 1 september. Dat komt doordat de prijs van een vat ruwe olie op de wereldmarkt is gedaald. Dat meldt het ministerie van Financiën in een persbericht.

Gebruikers betalen nu voor een liter benzine 2,07 gulden aan de pomp. Vanaf 1 september is dit 2,02 gulden afgerond. Dieselgebruikers gaan 13 cent minder betalen voor een liter diesel. Het tarief daalt van 1,26 gulden naar 1,13 gulden.

Voor water betalen huishoudens gemiddeld 9,97 gulden per kubieke meter en per 1 september wordt dit 9,82 gulden. De prijs voor elektriciteit is momenteel 0,58 gulden per kWh en per 1 september zal dit gemiddeld 0,56 gulden per kWh zijn.

Ook de prijs van gas daalt. Volgens het ministerie van Financiën is er ruimte om de bevolking een ‘lastenverlichting’ te geven. Een gasfles van 100 lbs kost nu 60 gulden en zal per 1 september 50 gulden kosten. Ook de kleine gascilinder daalt in prijs van 13,50 gulden naar 10 gulden.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Nutstarieven dalen

  1. Abraham Mossel

    ER komen zeker vervroegde verkiezingen aan waaien. Heden gratis op te halen bij de Sede van Reforma & KFO van Gerrit de Raaf, Lijm stokjes en muizen en ratten vallen.

  2. wie houden ze voor de gek.
    ze moeten meer omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *