Amigoe | OM: ‘Onderzoek Saffier neemt tijd’

Aanhouding in onderzoek Fundashon pa Optimalisashon di Bario di Steenrijk i Divi Divi

OM: ‘Onderzoek Saffier neemt tijd’

WILLEMSTAD — Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) werkt hard aan het onderzoek naar witwassen van geld en belastingfraude in de privésfeer van Emsley Tromp, president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), maar het zal niet onmiddellijk duidelijk worden wat er aan de hand is.

Dat laat de woordvoerder van het Openbaar Ministerie, Norman Serphos, desgevraagd aan deze krant weten. Het onderzoek naar Tromp draagt de naam Saffier.

“Na de huiszoekingen die vorige week bij twee adressen hebben plaatsgevonden, duurt het nog even voordat het team het onderzoek zal afronden”, stelt Serphos. Dinsdagavond is bij terugkeer van Tromp vanuit Miami op vliegveld Hato ook zijn telefoon in beslag genomen. De bankpresident was op het moment van de huiszoekingen zelf niet op het eiland, dus moest zijn telefoon, waar het RST een rechterlijk bevel voor had, later in beslag worden genomen.

Serphos stelt desgevraagd dat aanhoudingen ‘nooit’ – dus bij geen enkel onderzoek – uitgesloten worden. De bankpresident heeft, om mee te werken aan het onderzoek naar hem, dertig vakantiedagen opgenomen.

Directeur Jerrald Hasselmeyer neemt voor hem waar. Tromp is zelf niet bereikbaar voor commentaar. Hij ontkende eerder wel ‘de beschuldigingen van het OM tegen hem’.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | OM: ‘Onderzoek Saffier neemt tijd’

  1. Ik dacht dat hij 117.000,- per maand verdiende.

  2. Misdaad loont.

    Als deze zaak net zo lang duurt als Babel of Maxiumus viert Tromp dus de komende 10 jaar vakantie met doorbetaling van een salaris van 50,000 gulden per maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *