Amigoe | OM overlegt met VS over rekeningen Dos Santos

Inhoudelijke behandeling Bientu van start

OM overlegt met VS over rekeningen Dos Santos

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie in Willemstad voert gesprekken met de Verenigde Staten over de verdeling van het geld op rekeningen van nummerbaas Robbie dos Santos waarop beslag is gelegd. Het gaat om ruim 72 miljoen gulden.

Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos tegenover de Amigoe. “Ik kan inderdaad bevestigen dat er gesprekken worden gevoerd met de VS. Niet alleen over deze zaak. Ook over andere zaken.”

Er zijn volgens de woordvoerder regelmatig zaken waarbij beslag wordt gelegd op tegoeden in de VS in het kader van rechtshulpverzoeken. “Wij zijn daarom zeer regelmatig in gesprek met de VS hierover. Voor de beslaglegging, tijdens het onderzoek en daarna bij de afwikkeling.”

Dos Santos werd in de zaak Bientu veroordeeld wegens het ontduiken van belasting en het witwassen van geld. De rechter verklaarde de ruim 72 miljoen gulden voor verbeurd.

Verbeurd verklaard geld en/of de opbrengst van goederen gaat meestal naar het Criminaliteitsfonds, dat is bedoeld voor de bestrijding van criminaliteit, zowel preventief als repressief. Mogelijk dat een deel ook gebruikt zal worden voor de belastingschulden van Dos Santos.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | OM overlegt met VS over rekeningen Dos Santos

  1. Dus je krijgt een boete en die wordt gebruikt om je belastingschulden te betalen?

    Dus als ik door rood rij en een boete krijg dan kunnen ze dat ook verrekenen met miin belasting

  2. Belastingschulden? En de belastingdienst legde niet al veel eerder beslag op nog resterende bezittingen. Belastingdienst ook al….?
    SOAB onderzoek bij die dienst ? Of komen dan teveel bekende personen als wan- en/ of non-betalers aan het licht waardoor de minister nooit een onderzoek zal vorderen?
    Het virus zit ook werkelijk overal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *