Amigoe | Ombudsman ontvangt reactie community boxes

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD — Het Bureau van de Ombudsman van Curaçao heeft inmiddels een reactie van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) ontvangen op vragen over de inzet van community boxes (gezamenlijke postbussen in een wijk) door Cpost International N.V. op Curaçao.

Dat laat het bureau aan deze krant weten.

Van Cpost kregen de bewoners van Marchena en Sta. Helena deze week te horen dat zij hun post voortaan bij de community boxes op het pas gerenoveerde ‘Plenchi Pou’ kunnen halen.

Een burger liet vandaag aan deze krant weten het bericht te hebben ontvangen over de verhuizing van zijn postbus voor Marchena Hardware naar Plenchi Pou. Hij is hier ontevreden over omdat volgens hem de afstand naar zijn postbus langer is geworden.

Andy Luisa van Cpost stelt daarentegen dat de ophaallocatie is gewijzigd zodat personen die in de omgeving wonen minder hoeven te lopen. “Het is juist bedoeld om de straal rond de boxes kleiner te maken, voor het gemak van de klant. De community boxes zijn daarnaast op Plenchi Pau gezet om het ‘community-gevoel’ bij buurtbewoners te stimuleren. Een novum daarbij is dat op het plein gratis WiFi zal worden aangeboden. Zo kan de acceptatie van de verandering vergroot worden. Daarnaast hebben wij het internet nodig zodat de security camera’s bij de community boxes kunnen functioneren”, aldus Luisa.

E-mail

Met de komst van community boxes belooft Cpost ook een e-mail te sturen als een brievenbus post heeft ontvangen. Deze krant heeft echter klachten binnengekregen van burgers die al naar community boxes hebben moeten overstappen, dat er soms een periode geen e-mails binnenkomen, maar dat bij inspectie van de brievenbus er wel (veel) post is.

Luisa roept klanten die issues ervaren met het mailsysteem op een klacht in te dienen bij de klantenservice van Cpost. Daarnaast vraagt hij klanten ook om eventuele e-mailadreswijzigingen door te geven.

Ombudsman

Het bureau van de ombudsman heeft de inhoud van de ontvangen reactie van het VVRP-ministerie nog niet intern behandeld maar zal, wanneer dit gedaan is, de inhoud van hun reactie aan zijn klachtinzenders doorgeven en hen ook informeren over eventuele vervolgstappen die het bureau gaat nemen.

Het bureau heeft in het verleden diverse malen het VVRP-ministerie verzocht uitleg te geven over de inzet van community boxes daar burgers hier hun zorgen over hebben geuit bij de ombudsman.

Bron: AMigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *