Amigoe | Ondertekening deal Citgo mogelijk morgen in Venezuela

Aruba raffinaderij Citgo

Ondertekening Aruba deal raffinaderij Citgo mogelijk vandaag in Venezuela

ORANJESTAD — Een Arubaanse delegatie reist morgen met een privévliegtuig naar Venezuela voor de ondertekening van een overeenkomst met de Amerikaanse oliemaatschappij Citgo, dochter van het Venezolaanse staatsbedrijf PDVSA.

Dat heeft Amigoe uit betrouwbare bron vernomen. De ondertekening voor de exploitatie van de olieraffinaderij van Valero in San Nicolas is nog altijd niet 100 procent zeker, maar afhankelijk van ‘logistiek’.

Vorige week was premier Mike Eman in Cuba waar ook president Nicolas Maduro van Venezuela aanwezig was. Zowel Maduro als Eman spraken hun zegen uit over de overeenkomst.

Vorig jaar werd een intentieverklaring ondertekend tussen Aruba en Citgo. Dat maakte de weg vrij voor Citgo om technisch en economisch onderzoek te doen. Eind december werd een niet-bindend akkoord gesloten waarin beide partijen het eens zijn over hoofdpunten. Aruba zou eigenaar worden van de raffinaderij die nu nog eigendom is van Valero. Daarna leaset Aruba de raffinaderij aan Citgo voor een periode van vijftien jaar, met de optie om met tien jaar te verlengen. Op 13 mei kwamen beide partijen tot een definitieve overeenkomst en moesten alleen nog juridische, fiscale en andere details worden uitgewerkt. Volgens planning moeten de werkzaamheden om de raffinaderij te herstarten in augustus van dit jaar beginnen. Het duurt dan nog zo’n twee jaar voordat de raffinaderij weer volledig operationeel is.

Bron: Amiggoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *