Amigoe | Onderzoek fatale goudroof Hato nog niet gereed

Onderzoek fatale goudroof Hato nog niet gereed

Onderzoek fatale goudroof Hato nog niet gereed

WILLEMSTAD — De fatale goudroof op 6 maart vorig jaar bij de Vrije Zone bij Hato, werd afgelopen donderdag pro-forma behandeld, om de status van het onderzoek te bespreken. Het onderzoek is nog niet klaar.

De zaak wordt op 29 juni voortgezet. Deze datum werd al tijdens een eerdere pro-forma behandeling bekendgemaakt. De rechter wilde wel op de hoogte worden gesteld van het verloop van het onderzoek. Hiervoor was donderdag geprikt.

Het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is niet klaar, een verslag van de afgeluisterde gesprekken ook niet. Het NFI had eerder onvoldoende materiaal om onder meer het DNAonderzoek te doen. De extra haarmonsters – op een in beslag genomen pet – die het onderzoeksteam alsnog nodig had, zijn al naar Nederland gestuurd, met het dringende verzoek van het OM om de resultaten van het onderzoek zo spoedig mogelijk beschikbaar te stellen.

De advocaten van de verdachten in deze zaak, Aubert C. (45), Robertico M. (25), Irvin I. (33) en Jersinho P. (25), dienden – net als bij de vorige pro-formabehandeling – verzoeken in om de mannen voorlopig vrij te laten, zonder succes. De mannen worden allemaal vervolgd voor het medeplegen van een gewapende diefstal, met de dood van beveiligingsmedewerker Zhadiro Zevenhuizen als gevolg, en voor vuurwapenbezit.

De overval werd gepleegd door een zestal gewapende en gemaskerde mannen in camouflagepakken. De wagen van het geldtransportbedrijf Servicio Pan Americano de Protección, die goudstaven zou vervoeren, was het doelwit. Na het vuurgevecht ontvluchtten de zwaarbewapende mannen het gebied.

Naast de fatale goudroof wordt de man C. ook vervolgd voor mishandeling met een wapen van de man G. op 1 mei vorig jaar. Hij wordt hiervoor vertegenwoordigd door advocaat Maribel Gomes en voor de fatale roof en vuurwapenbezit door advocaat Alicia Blonk. De officier van justitie wil beide zaken tegen hem tegelijk behandelen, maar Gomes kreeg van de rechter de mogelijkheid om haar zaak apart te behandelen.

Voortvluchtig

De politie is nog op zoek naar de verdachten Jaimonre ‘Jay’ Winklaar (23) en Thuran ‘Tuurtje’ Winklaar (35) die neven van elkaar zijn. Er is afgelopen oktober een opsporingsbericht voor hen uitgebracht, ze zijn echter nog steeds niet gevonden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *