Amigoe | Onderzoek moord DJ Renzo in volle gang

Onderzoek moord DJ Renzo in volle gang

Onderzoek moord DJ Renzo in volle gang

WILLEMSTAD — Het diepgaande onderzoek naar de moord op Gracielo ‘DJ Renzo’ Soleana is in volle gang. De politie kan echter helemaal niets zeggen over dit onderzoek, zegt politiewoordvoerder Imro Zwerwer desgevraagd.

Het is vandaag een jaar geleden dat de bekende Curaçaoënaar aan zijn verwondingen bezweek, nadat hij op 17 maart vorig jaar door twee gemaskerde mannen in zijn tuin in de Schonegevelstraat werd beschoten.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar de polikliniek gebracht voor medische behandeling en overleed daar in de nachtelijke uren. De toen pasgetrouwde dj liet zijn vrouw en vier kinderen achter. Hij is 39 jaar geworden.

De agenten troffen Soleana op de grond aan met diverse schotwonden aan het onderste gedeelte van zijn lichaam. Een vriend (35), die samen met hem buiten zat, werd door een afgevuurde kogel in zijn rechterbeen geraakt en werd ook naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, waarna hij ontslagen werd.

De schutters zijn nog niet gevonden. De mannen vluchtten na hun daad te voet. Het werd vrijwel direct na de moord duidelijk dat DJ Renzo bedreigd werd. Dat zeiden de nabestaanden van de man. Zo werd zijn ouderlijk huis beschoten, werd hij diverse malen (onder andere telefonisch) bedreigd en werden zijn auto’s in brand gestoken. Hij heeft zelfs tot drie keer toe een klacht ingediend bij de politie over de diverse bedreigingen.

Voormalig politiewoordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins bevestigde toen desgevraagd dat het slachtoffer in 2009 één en in 2011 twee klachten had ingediend. Hij kon niet in details treden over wat er precies met deze klachten was gebeurd.

De nabestaanden, en iedereen die op de hoogte was van deze bedreigingen, zijn ervan overtuigd dat de man in de relationele sfeer is vermoord. Dat moet nog uit het onderzoek blijken.

‘Link moord DJ met dubbele moorden’

Echter, minister van Justitie Nelson Navarro gaf toen desgevraagd aan dat de moord op de dj (indirect) gelinkt was aan de vier andere moorden in dat jaar, namelijk de dubbele moorden bij Baya en Bullenbaai.

De verkoolde lichamen van Oscar Neira Muñoz (33) en Siegfried Benito (60) werden op 3 maart vorig jaar bij Baya gevonden, en de lichamen van Nikita Attaf (23) en Shendrick Randt (17) werden op 17 maart vorig jaar gevonden bij Bullenbaai.

De minister stelde toen zelfs dat

‘wie met pek omgaat, ermee wordt besmet’.

Navarro werd sterk bekritiseerd hiervoor, maar herhaalde later meerdere malen en is er nog steeds van overtuigd dat deze moorden in het criminele circuit zijn gepleegd.

De slachtoffers werden allemaal voor dezelfde uit de hand gelopen ripdeal vermoord, benadrukte de minister. Navarro gaf toen ook aan dat de politie de daders op het spoor was.

“De politie weet waar te zoeken, maar ze moet eerst genoeg bewijs vergaren voordat er aanhoudingen kunnen worden verricht”,

zei hij. Onmisbaar DJ Renzo was sinds de oprichting van Radio MAS – dertien jaar geleden – werkzaam bij het station, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire op het eiland. Hij was zeer geliefd.

Directeur Nataly Antonia- Petronia gaf desgevraagd aan dat hij het ‘center point’ van het radiostation was en dat hij onmisbaar was. De radiozender herdacht de dj vandaag, en tijdens het ochtendprogramma Enfoke van radiopresentator

Dwight Rudolfina blikten zijn collega’s en tevens goede vrienden, onder anderen Gilberto ‘Gibi’ Doran en DJ Jorgel, terug op het creatieve leven van de dj en zijn dorst naar kennis.

Verdachten bekennen moorden Bullenbaai

Inmiddels zitten er drie mannen vast voor de moorden bij Bullenbaai, namelijk de lokale mannen N.H. en B.V.G. en de Colombiaanse man J.F.F. Die werden mid vorige maand opgepakt.

Volgens welingelichte bronnen hebben de mannen bekend de moorden te hebben gepleegd, maar hebben zij niets gezegd over de moord op DJ Renzo.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *