Amigoe | Onderzoek naar Harbour Group nog in volle gang

Onderzoek naar Harbour Group nog in volle gang

Onderzoek naar Sint Maarten Harbour Group nog in volle gang

POINTE BLANCHE — Het civiele onderzoek naar de activiteiten van de Harbour Group of Companies van St. Maarten is nog in volle gang, zo meldt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie, Karola van Nie.

Het onderzoek richt zich in brede zin op de corporate governance van de havenautoriteit, en er wordt gekeken of de wet en de statuten zijn nageleefd. Ook de gang van zaken rond de bouw van de Simpson Bay causeway wordt onderzocht.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat dit onderzoek civiel van aard is en niet strafrechtelijk. Van Nie stelde dat meer informatie over het onderzoek op dit moment niet beschikbaar is, maar dat het onderzoek verder gaat.

Hoofdaanklager Ton Maan zei in een eerder interview:

“Het Openbaar Ministerie heeft nog steeds goed contact met de Harbour Group en bestudeert de vele documenten die ze hebben aangeleverd.”

De autoriteiten vroegen in juli 13 vorig jaar om opheldering over het beleid en de gang van zaken rond de St. Maarten Harbour Holding NV, alsook over haar nauw verbonden ondernemingen. HBN Law vertegenwoordigt het overheidsbedrijf en werkt naar verluid goed mee met de officier van justitie wat betreft de informatie die de Harbour Group verplicht moest leveren, alsook inzage in de boeken, documenten en overige gegevensdragers.

Het OM begon het onderzoek destijds naar aanleiding van signalen uit de samenleving en integriteitsverslagen van de commissie onder leiding van Bob Wit en van PricewaterhouseCoopers. De Harbour Group heeft nog geen uitspraken gedaan over het onderzoek.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *