Amigoe | Onderzoek naar ongeluk met vliegtuigje op Hato

Onderzoek naar ongeluk met vliegtuigje op Hato | Foto Ard Vreugdenhil

Onderzoek naar ongeluk met vliegtuigje op Hato | Foto Ard Vreugdenhil

WILLEMSTAD — De luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een ongeluk met een klein vliegtuig gisteren op luchthaven Hato. Zij moeten achterhalen hoe het kan dat het tweemotorige toestel een buiklanding moest maken.

Even voor vier uur gistermiddag kreeg de toren te horen dat er een vliegtuig in de problemen zat. De wielen van het toestel klapten niet uit. De brandweer werd ingeseind en stond paraat op het vliegveld. Uiteindelijk landde het vliegtuig op zijn buik. De piloot en zijn medepassagier kwamen met de schrik vrij.

Door het ongeluk lag het vliegverkeer op luchthaven Hato enkele uren helemaal stil. De landingsbaan was geblokkeerd en het duurde ook even voordat het vliegtuig werd weggesleept. Een kraanwagen moest het toestel optillen en op een trailer leggen zodat het kon worden weggesleept. Het toestel staat inmiddels op een afgelegen plek op Hato.

De vertraging duurde zeker tot zes uur in de middag. Door het ongeluk en de vertraging die er volgde kon zeker één vlucht niet doorgaan. Dat kwam door de verplichte rusttijd die er geldt voor vliegtuigpersoneel. 125 passagiers van Air Canada zijn daarom pas vanochtend vertrokken naar hun bestemming.

Hoewel bronnen melden dat het verongelukte vliegtuig afkomstig is uit Venezuela kon een woordvoerder van de luchthaven dat niet bevestigen. Het is nu aan Curaçao Civil Aviation Authority om te achterhalen wat er precies aan het toestel mankeerde.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *