Amigoe | Online gesteggel tussen Schotte en Bosman

andre_bosman-2

Online gesteggel tussen ex-premier Schotte (MFK) en Tweede Kamerlid Bosman (VVD)

WILLEMSTAD — MFK-leider Gerrit Schotte en het Nederlandse Tweede Kamerlid Andre Bosman hebben het weer online met elkaar aan de stok gehad. Aanleiding was een ‘post’ van Schotte, waarin hij corruptie in Nederland aan de kaak stelde, waarop Bosman reageerde.

Het is niet voor het eerst dat Schotte en Bosman met elkaar online de confrontatie aangaan. in juni van dit jaar vochten de twee een discussie uit via twitter, nadat Schotte een link had geplaatst over politieke schandalen in Nederland.

Eerder deze week reageerde Bosman op de Facebook-pagina van de voormalige Curaçaose premier door Schotte te bedanken voor de informatie, maar vroeg hier gelijk bij wie de Reforma-campagne, de actie van de MFK om het politiek systeem op Curaçao te hervormen, financierde.

“MFK, jijzelf? Mag wat transparanter denk ik. Succes.”

Schotte reageerde verbaasd en getergd op de vraag van Bosman.

“Hoe zo transparanter????? Alles is en wordt gefinancierd door de Bank en fundraisings. Verder nog iets?”

Om meteen eraan toe te voegen:

“Trouwens meneer Andre Bosman, wanneer komt de ‘screenings’ wet aan de orde in Tweede kamer?”

Op facebook kreeg Schotte veel bijval van zijn volgers voor zijn reactie op de vraag van het Nederlandse Tweede Kamerlid. Maar Bosman houdt vol:

“Maar dan kunnen de inkomsten en uitgaven openbaar Gerrit Schotte, waar kan ik ze op internet vinden?”

Schotte reageert hierop met:

“Helaas Andre Bosman vorm je geen deel van de organisatie, dus hoef ik jou niks te openbaren. Wellicht kan je wel een telefoontje plegen naar je loopjongetjes de RST, die hebben de map van Reforma ook meegenomen tijdens de huiszoeking 9 December 2013. Of misschien heb je ze al? Prettige dag verder, ik ga hier verder met belangrijkere dingen.”

Een volger van Schotte, Danny van Lierop, reageert door tal van voorbeelden van corruptie en politieke schandalen in Nederland van de afgelopen periode op te noemen. Maar volgens Bosman gaat het hier allemaal om dingen die al bekend zijn in Nederland.

“Dat komt omdat het parlement kritisch is, of je oppositie of coalitie bent. Ook de kranten en de TV zijn kritisch en volgen en onderzoeken alle zaken die niet kloppen. Maar ik begrijp dat u veel weet over geldstromen. Dan kunt u vast uitleggen waar die 300.000.000 Antilliaanse guldens naar toe zijn gegaan die zijn verdwenen onder het kabinet Gerrit Schotte? En het blijft niet bij die 300 miljoen, want ook uit de overheids-NV’s is veel geld niet te volgen. U weet vast hoe het met Aqualectra gaat en waar die geldstromen lopen.”

Van Lierop reageert dat hij graag met Bosman onder het genot van een kop koffie verder wil praten, waarop Bosman reageert met:

“Beste Danny Van Lierop kop koffie ben ik zeker voor te vinden! Ben niet zozeer aan vakantie toe, maar ik wil de verantwoordelijkheid ten aanzien van de andere landen in het Koninkrijk niet meer. Vreet energie en ik heb het idee dat de eilanden het in onafhankelijkheid veel beter kunnen.”

In een antwoord hierop stelt Van Lierop het volkomen met Bosman eens te zijn.

“Conform het zelfbeschikkingsrecht, kan Nederland op elk gewenst moment het Nederlands Koninkrijk verlaten. Mijn vraag: wanneer stapt Nederland op? Het Koninkrijk namelijk, mijn beste, wordt niet alleen door Nederland gevormd. Een andere optie natuurlijk is dat Nederland weggestemd wordt uit het Koninkrijk.”

Het Nederlandse Tweede Kamerlid antwoordt hierop:

“Hahahaha dat is nou net de enige optie die niet mogelijk is. Anders waren we allang vertrokken.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Online gesteggel tussen Schotte en Bosman

  1. weer een zootje idioten die over onafhangkelijkheid ed schreeuwt over de hoofden van de bevolking-de bevolking heeft HEEEEL duidelijk geuit daar geen interesse in te hebben-toch volgen al deze Politicie de weg naar het snelle goud-hebzucht -ze kunnen niet wachten om hun handen te krijgen aan het geld van de totale bevolking -mensen trap toch niet in de listigheid van zowel Nederlandse als Antilliaanse politicie

  2. Zeer duideloijk is dat screening HEEEEEL belangrijk is in alle delen van het rijk-deze Politicie zijn schande voor de bevolking-ze zijn er altijd alleen op uit hun eigen zakken goed te vullen.Met behulp van hun HARD schreeuwende raadslieden denken ze dat ze alle recht naar zich toe kunnen trekken – ik wacht de dag gewoon af dat de bevolking er genoeg van heeft zich te laten belazeren door Politici en een goede dag uizoekt voor een mooie boom tocht-de tocht die alle dieven aan de boom tentoonsteld.Bah politici en politiek is zo vies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *