Amigoe | Ook inventaris Taamskliniek opgekocht door Advent

veiling-4

Ook inventaris Taamskliniek opgekocht door Advent

WILLEMSTAD — De SVB gaat kijken of de resterende schuld die de Taamskliniek heeft bij de verzekeringsbank op de voormalige directeuren kan worden verhaald.

Vanochtend al is de inboedel van de voormalige Taamskliniek verkocht aan het Adventziekenhuis. Dat gebeurde tijdens een veiling die de SVB en de Ontvanger (belastingdienst) hebben georganiseerd.

Eerder heeft Advent ook al de gebouwen van de Taamskliniek gekocht tijdens een veiling. Tijdens de veiling vanochtend, die plaatsvond in een van de gebouwen van de kliniek aan de Wararaweg, was de vertegenwoordiger van het Adventziekenhuis de enige die een bod uitbracht. Omdat het Advent de enige was, is de inventaris voor het minimumbod van 800.000 gulden verkocht.

Het bedrag van 800.000 gulden werd door de SVB en de Landsontvanger vastgesteld aan de hand van de schuld die de kliniek had uitstaan. De totale schuld van de kliniek aan de belastingdienst is wel hoger dan het gevraagde bedrag.

Nu de veiling achter de rug is, kijkt de SVB aan tegen een restschuld. Komende dagen gaat het team dat zich bezig houdt met inning, evalueren welke stappen het gaat nemen. Een medewerker van de SVB verklaarde dat er ook een vordering loopt bij de curator. De SVB zal kijken of die vordering iets oplevert om de restschuld mee te vereffenen.

Voormalig directeur van de Taamskliniek Earl Esseboom wilde vandaag nog niet reageren op de veiling. Inmiddels is hij op een andere locatie verder gegaan met zijn artsenpraktijk. Daar is hij actief met andere vakgenoten die ook in de Taamskliniek werkzaam waren.

In de voormalige Taamskliniek, die tegenwoordig Advent Damacor heet, zitten nog een drietal artsen die nog patiënten zien. Wat de gevolgen zijn van de veiling van de inventaris vanochtend voor hun praktijk is nog niet bekend. Het Adventziekenhuis had hen de optie gegeven om onder Advent als nieuwe eigenaar hun praktijk voort te zetten.

Eerder heeft het Adventziekenhuis aangegeven dat het de medische activiteiten in Damacor gefaseerd wil opstarten. Het laboratorium is inmiddels operationeel.

Nu de inboedel van de voormalige Taamskliniek is opgekocht, beschikt Advent over medische apparatuur om andere onderdelen te laten functioneren. Over een jaar wil de nieuwe eigenaar Advent Damacor volledig operationeel hebben.

Het is nog niet duidelijk welke medische diensten in Groot Davelaar en welke in Damacor zullen worden geboden.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Ook inventaris Taamskliniek opgekocht door Advent

  1. En, gaat de SVB ook kijken of de enorme schuld van de UNA op de leden van het bestuur verhaald kan worden? Natuurlijk niet, want dat is een overheidsspeeltuin, daar mag alles.

  2. De SVB wil de artsen van voormalig Taams persoonlijk aansprakelijk stellen voor de restantschuld. Wat een gotspe! Dat kan alleen in geval van ernstig financieel wanbeleid en /of Paulianeus handelen bij een faillissement. Er is geen sprake van een of beiden. Tenzij SVB de minister die tientallen jaren weigerde te tarieven aan te passen, hiervoor wil aanpakken. Kleine kans dat dit gebeurt. Maar het geeft wel de onkunde aan van het SVB bestuur.

  3. C.A. Vrolijk

    Als buitenstaander lijkt mij, voor alle partijen, dit de beste oplossing gezien de huidige situatie betreffende het Sehos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *