Amigoe | Ophef over anonieme brief Griffiepersoneel

Griffier Silvin Cijntje link op de archieffoto

Griffier Silvin Cijntje link op de archieffoto

WILLEMSTAD — Er is ophef ontstaan over een anonieme brief waarin fors wordt uitgehaald naar Statengriffier Silvin Cijntje. In de brief die naar de pers is uitgelekt wordt Cijntje onder meer beschuldigd van het verkwisten van gemeenschapsgeld, het bevoordelen van Griffiepersoneel en leden van de huidige coalitie.

In een reactie stelt Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais), waar de Griffie onder ressorteert, dat het niet vreemd is dat bij een instantie waar 38 personen werkzaam zijn, en in een jaar waarin verkiezingen worden gehouden, er mensen ontevreden zijn en deze ontevredenheid ook naar buiten brengen.

Hij wijst er ook op dat bij de integratie van de Secretarie van de Eilandsraad van het eilandgebied Curaçao en de Griffie van de Nederlandse Antillen, er sprake was van personeel dat niet te spreken was over hun plaatsing in de nieuwe organisatie van de Griffie van het Land Curaçao. “In plaats van dat deze persoon ervoor kiest om de administratieve weg te bewandelen, wordt ervoor gekozen om dit zo, anoniem, via de media te spelen. Ik vind dit niet kunnen.”

Onderzoek

Het toeval wil dat er op dit moment een onderzoek loopt naar de procedures die worden gehanteerd bij de Griffie, bevestigt Franco. Het betreft een regulier onderzoek dat overheidsaccountant Soab om de zoveel tijd bij verschillende overheidsinstanties uitvoert. Uit de woorden van de Statenvoorzitter kan worden afgeleid dat hij met een gerust hart de resultaten van dit onderzoek afwacht.

Het is overigens niet uitzonderlijk dat er anonieme brieven vanuit de Griffie naar buiten komen. In het verleden gebeurde dit steevast in de aanloop naar verkiezingen

Bron: Amigoe

 

3 Reacties op “Amigoe | Ophef over anonieme brief Griffiepersoneel

  1. Abraham Mossel

    Nee Menno, hij is aan het bidden dat het eirenhoofd ” gestolen jasjes” niet zijn mond gaat voorbij praten over de zaken ?????>. inderdaadt verkiezingen, ik heb al tekoop het asfaltmeer shep maar uit, kost niks nada.

  2. De politieke campagne is reeds begonnen en de schaapjes moeten ook zo snel mogelijk gescheerd worden.

  3. Het luie vette varken Wilsoe speelt gewoon met zijn mobieltje tijdens de ceremonies op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *