Amigoe | Ordemaatregel tegen Römer blijft van kracht

Feitenonderzoek VDC-affaire niet gereed

Feitenonderzoek VDC-affaire niet gereed

WILLEMSTAD — De overheid wacht de resultaten van het feitenonderzoek naar het hoofd van de Veiligheidsdienst (VDC), Michael Römer, wegens mogelijke bedreiging af, voordat de genomen ordemaatregel tegen hem teruggedraaid wordt.

Dat heeft demissionair minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) in het weekend desgevraagd laten weten.

De brief van advocaat Bertie Braam namens Römer om die beslissing per ommegaande terug te draaien is recent beantwoord. Zoals bekend werd het VDC-hoofd beschuldigd van bedreiging. Hij zou het voormalig hoofd van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT), Elvira Rosaria- Statie, hebben bedreigd (met een vuurwapen).

Maar de vrouw ontkende dit in een persbericht dat via haar advocaat Lisanne Asjes naar de media is gestuurd. Hierop heeft advocaat Braam een brief gestuurd naar de overheid om de ordemaatregel terug te draaien. Dat gaat dus zoals de Amigoe eerder had bericht niet gebeuren, althans niet voordat het feitenonderzoek door de Landsrecherche Curaçao is afgerond en de resultaten bekend zijn.

OMwoordvoerder Norman Serphos legt uit dat dit onderzoek enige tijd in beslag zal nemen. Iedereen die betrokken is bij deze zaak moet gehoord worden. Bovendien is de Landsrecherche heel druk met diverse andere onderzoeken, dus laat het rapport over dit onderzoek even op zich wachten. Godfried ‘Gògò’ Adem, die banden heeft met de pers, die als eerste met het nieuws kwam door dit op zijn Facebook-pagina te plaatsen, is inmiddels door het VDChoofd aangeklaagd.

Römer diende een klacht wegens primair laster, smaad, smaadschrift, belediging van een ambtenaar en valse verdachtmaking. Een beslissing over een onderzoek naar Adem moet ook nog genomen worden.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Ordemaatregel tegen Römer blijft van kracht

  1. Geomaly Martes is deze hele affaire rond Romer aan te rekenen. Wat is zijn connectie met Schotte die het leeghoofd Romer perse bij de VDC wilde hebben?

    Maar hoe het MOT de losbandige Delvira Rosalia kon aannemen is mij ook een raadsel. Ze heeft de reputatie sneller uit de kleren te gaan dan de snelheid van het licht.

  2. Ik denk dat een aanklacht tegen Geomaly Martes van de SOAB, die de narcistische psychopaat Romer door de screening liet komen, meer kans heeft dan de aanklacht van Romer tegen de journalist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *