Amigoe | Oud-minister El Hakim failliet

Oud MFK Minister heeft in totaal 3.814.493,35 gulden aan schulden uitstaan

Oud MFK Minister heeft ibijna 4 miljoen gulden aan schulden uitstaan

WILLEMSTAD — Oud-minister Abdul Nasser El Hakim (MFK) is gisteren door de rechter failliet verklaard. El Hakim heeft in totaal 3.814.493,35 gulden aan schulden.

Vorige week vrijdag is het faillissementsverzoek behandeld. Het faillissement werd vorig jaar op 13 november aangevraagd door de Girobank, nadat de oud-minister stopte met betalen. De bank eiste ongeveer 686.000 gulden. In totaal staat El Hakim voor bijna 4 miljoen gulden bij verschillende schuldeisers in het krijt.

Bewindvoerder Paul van de Laarschot heeft tijdens de behandeling van het faillissementsverzoek en de intrekking van de surseance van betaling naar voren gebracht dat El Hakim geen ontwerpakkoord heeft ingediend, noch een financieel plan heeft aangeleverd waaruit de bewindvoerder kan opmaken dat er voor zijn schuldeisers vooruitzicht bestaat dat hij deze na verloop van tijd zou kunnen terugbetalen. Volgens de oud-minister is hem te weinig tijd gegund. De rechter vond echter dat dit verweer niet opgaat, omdat de surseance van betaling immers bijna drie maanden geleden is verleend. Volgens de rechter had El Hakim voldoende tijd om een solide en onderbouwd overzicht van de omvang van de boedel als een plan voor de toekomst op te stellen.

Van de Laarschot is nu door de rechter benoemd tot curator. Andre Small was in de faillissementszaak de advocaat van El Hakim.

El Hakim is in Libanon geboren en emigreerde in 1985 naar Curaçao. In 1990 begon hij zijn opticienketen. Hij was na de ontbinding van de Nederlandse Antillen de eerste minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao. Die functie bekleedde hij voor de MFK tot de ontbinding van het kabinet-Schotte in 2012.

De screening van de leden van het kabinet-Schotte zou in 2010 niet volledig zijn uitgevoerd. In een uitgelekte memo van de Veiligheidsdienst Curaçao werd gemeld dat El Hakim indirecte banden zou hebben met terreurorganisatie Hezbollah en de Italiaanse maffia. Ook werd toen gezegd dat hij belastingschulden en een achterstand zou hebben in de afdracht van sociale premies.

Bron: Amigoe

12 Reacties op “Amigoe | Oud-minister El Hakim failliet

 1. Stanley zwijgt want hij weet dat je gelijk hebt, Mark. Men is hier te lui om te poepen. En men is hier zo racistisch als de pest.

 2. Juist Eg Eg, en de criminele bankiers Capella en Garcia gaven Hakim alle faciliteiten en kregen ongetwijfeld flinke kick backs van hem.

  Garcia en Capella zouden zich moeten doodschamen, maar niets van dat alles. Garcia speelt nog iedere avond de grote bankier in café de Heeren en Capella runt zijn eigen consultantsbedrijf. Maar wie wil er een fraudeur als consultant? Ja, Schotte wellicht.

 3. Deze man heeft vanaf de dag dat hij voet zette op ons eiland de boel belazerd – opticien???? nee echt niet-kwam na een tripje Libanon terug met vervalste papieren en werd door het domme systeem met open armen ontvangen.
  Hij stonk naar zweet toen hij op Curacao aankwam en zou ook nu weet naar zweet in de gevangenis moeten zitten.

 4. Stanley, ik heb jaren gewerkt, nee: proberen te werken met jouw volk en heb er de buik van vol. De arbeidsmentaliteit is hier erbarmelijk.

  En ja, ik woon achter tralies. Maar dat is nadat jouw volk 4 keer mijn huis leeggeroofd heeft.

  En dan moet ik respect hebben voor jouw bevolking? Een volk dat bewust stemt op criminelen die het land leegroven waarna datzelfde volk Nederland zonder enige schaamte om geld vraagt om alle tekorten op te lossen?

  Wat een (tragi)komedie.

 5. Stanley Held

  Een God verlaten land? Wat doet u daar? Geen bijdrage leveren en hopen dat u het goed heeft. De bevolking heeft hier niets mee te maken. Wat doet u? U zit daar zonder een bijdrage te leveren. Jullie laten mij denken aan de voormalige Emmastad en Julianadorp. Nu zitten jullie in een ressort. Zonder dr werkelijke Antilliaanse bevolking te kennen. jullie laten mij denken aan 30 mei 1969. Lever uw kennis en laat uw kinderen weten wat er speelt. Over een paar maanden kom ik definitief wonen. Maar

  niet achter een tralie. Slim is, om onder een schuilnaam alles te

  te Schreeuwen.

  roepen. Wat ook slim is om achter tralies te leven. Jullie lijken mij voormalig Zuid Afrika. Ook daar was het zo. Alleen kan ik nu tegen jullie zeggen om te herstellen. Heb respect voor alle b r volkinge

 6. Knappe prestatie van een geboren en getogen Libanees om zich volledig aan te passen aan de mores van de Curaçaose politiek.

 7. Zelfs Irma Lips kan de ontslagen Girobank directeuren Eric Garcia en Stephen Capella niet meer uit Bon Futuro houden.

  En toezichthouder met gesloten ogen bij die bank was… Anthony Centje Cijntje. Dezelfde Anthony Centje Cijntje die accountant is van Insel Air en daar blind aftekent op alles wat de directeur Heerenveen hem voorlegt. Ik sluit niet uit dat de mantelpakken van Stella van Rijn er inmiddels op de balans staan.

 8. Het zal weer eens niet de MFK zijn.

  En ons oerdomme stemvee ziet het niet en is straks weer Tur Tur ku Movemientu Forza Kriminalidad.

  In plaats van een minimum leeftijd om te stemmen heeft dit door God verlaten eiland meer aan een minimum IQ.

 9. Luchthappertje

  Ik wil dat ook, hoe kan ik aan die 4 miljoen schuld komen om mij daarna failliet te laten verklaren. het hoeft niet perse 4 miljoen te zijn, een paar ton mag ook!!

 10. toch knap als je een betalingsachterstand heb je van vrienden alsnog geld kan lenen.
  Oh en vergis je niet, de Hakim zaken zijn veilig ergens anders onder gebracht
  dus die zijn er nog hoor, nee alleen het geld is weg en je kan geen beslag leggen op de zaken.

 11. Weer een Girobanklening van het duistere duo Garcia en Capella van Girobank?

  Ik vermoed de volgende modus operandi:

  Aan een volstrekt onkredietwaardig persoon (Hakim) een miljoen uitlenen. 2 ton daarvan is voor de aflossingen het eerste jaar, zodat het een gezonde lening lijkt die normaal terugbetaald wordt. 2 ton gaat onder de tafel naar de kredietverstrekkers (Garcia en Capella) en 6 ton is voor Hakim.

  Aan het onroerend goed van Garcia en Capella te zien zou een prima verdienmodel kunnen zijn geweest.

 12. Knappe prestatie.. vraag me af hoe hij dat doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *