Amigoe | Pais: ‘Curaçao schuwt maatregelen FWNK niet’

Pais: ‘Curaçao schuwt maatregelen FWNK niet’ |  Foto Curacao Chronicle

Pais: ‘Curaçao schuwt maatregelen FWNK niet’ | Foto Curacao Chronicle

WILLEMSTAD — De politieke partij Pais deel de bezorgdheid van het Nederlandse Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) over de lokale gokindustrie en de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK). Maar volgens Pais-leider Rosaria is Curaçao op dit moment al bezig met aanpak van de problemen in deze sector.

In een brief aan de ministers Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ivo Opstelten van Justitie en Veiligheid uitte Van Raak vorige week zijn bezorgdheid over het niet goed functioneren van FWNK en de Gaming Control Board (GCB). In de brief sprak hij ook zijn bezorgdheid uit over de banden tussen de politiek en de illegale gokindustrie op Curaçao.

In een reactie stelt Rosaria dat op Curaçao op dit moment al maatregelen worden en zijn genomen om de mogelijkheden voor fraude en illegale handelingen bij FWNK tot een minimum te brengen.

“Een aantal maatregelen is al doorgevoerd. We zijn bezig om de macht van de FWNK aan banden te leggen door nieuwe statuten voor de stichting te presenteren. Deze liggen nu voor goedkeuring bij de stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO). Ook hebben wij een einde gemaakt aan de ongelooflijk situatie waarbij twee vertegenwoordigers van de loterijsector zitting hebben in het bestuur van de stichting.”

Verder zijn volgens Rosaria ook zes van de zeven leden van het FWNK-bestuur ontslagen, terwijl de zevende zelf een stap terug heeft gedaan, en zal nog dit jaar werk gemaakt worden van de automatisering bij de stichting.

“Door alles te automatiseren voorkom je veel, zoals fraude bij het afdragen van belastingen en illegale activiteiten. Wij als partij hebben verschillende keren aangegeven dat fraude ervoor zorgt dat niet iedereen gelijke kansen heeft.”

In zijn reactie benadrukt de Pais-leider dat autonomie inhoudt dat je eigen zaken zelf moet oplossen.

“En daar zijn wij op dit moment mee bezig. Maar dit houdt niet in dat wij niet de steun van anderen kunnen gebruiken.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *