Amigoe | Pais dient wetsvoorstel megajachten in

Pais dient wetsvoorstel megajachten in | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — De Pais-fractie in de Staten heeft een wetsvoorstel ingediend waardoor het aantrekkelijk zal worden voor eigenaren van megajachten om hun schip op Curaçao te registreren.

Volgens de coalitiepartij is haar voorstel klaar voor behandeling in de Staten.

In het voorstel van Pais worden enkele aanbevelingen uitgewerkt die zijn opgenomen in het rapport ‘Koers voor onze Maritieme Toekomst’ uit 2010.

Belangrijkste wijziging is dat de tonnagebelasting ook van toepassing wordt op de winst van niet binnen Curaçao gevestigde lichamen die werken via een op Curaçao gevestigde vaste inrichting. Daarnaast is middels een delegatiebepaling in het voorstel de weg vrij gemaakt om deze fiscale regeling ook uit breiden met megajachten.

Verwijzend naar het rapport stelt Pais dat de registratie van megajachten veel interessante mogelijkheden voor Curaçao biedt, zowel op het gebied van economische ontwikkeling, als voor de internationale financiële sector.

“In dit kader heeft Pais ook gesproken met de belangrijke belangenverenigingen in deze sector, te weten Curaçao International Financial Services (CIFA), de International Financial Services Group (IFG) en de Vereniging Belastingadviseurs (VAB) die zich alle in dit voorstel kunnen vinden.”

De internationale financiele sector heeft volgens de partij gedurende deze regeerperiode flink wat steun gekregen.

“Eerder zijn de belastingregeling tussen Nederland en Curaçao uitonderhandeld, exportfaciliteiten en het Pais-initiatief voor de Captives-markt goedgekeurd. Wij verwachten dat ons voorstel om Curaçao aantrekkelijker te maken voor megajachten op de nodige steun kan rekenen in het parlement zodat binnenkort het voorstel een wettelijke regeling wordt”, aldus Pais-fractieleider Alex Rosaria.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *