Amigoe | Pais: Schuldigen bij FWNK moeten terugbetalen

Pais: Schuldigen bij FWNK moeten terugbetalen

Pais: Schuldigen bij FWNK moeten terugbetalen

WILLEMSTAD — Politieke partij Pais staat vierkant achter haar minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm, en diens besluit om een onderzoek te laten verrichten bij de Fundashon Wega di Number Kòrsou die belast is met de dagelijkse nummertrekking. De partij hoopt tevens dat naast strafrechtelijke vervolging ook civiele rechtszaken zullen volgen om degenen die geld bij de stichting hebben verduisterd te dwingen het geld terug te betalen.

De partij reageert met afkeer op het rapport. Naar de mening van Pais is het het zoveelste bewijs van slecht beleid waardoor grote sommen gemeenschapsgeld wordt verkwanseld. Hierdoor loopt tevens het voortbestaan van de stichting en iedereen die afhankelijk is van de dagelijkse trekking voor hun inkomen een groot risico.

Pais wil dat degenen die verantwoordelijk zijn dat FWNK op de rand van faillissement balanceert hard worden aangepakt. De partij wijst op het feit dat in 2010 bestuursleden om de beurt voor een bepaalde periode op de directeursstoel gingen zitten om vervolgens een vet salaris te ontvangen

Voor Pais is het nu zaak om de zaken bij FWNK weer op de rails te krijgen.

“Iedereen kan onder andere de zaak van Bureau Ziektekostenverzekering herinneren. Daar werden ook grote sommen geld gefraudeerd en vandaag de dag zijn de financiële middelen voor medische zorg niet toereikend.”

Overheidsaccountant Soab is veel onregelmatigheden in de financiële administratie tegengekomen. Veel offertes en contracten ontbreken en zijn er geen betrouwbare jaarcijfers over 2011 en 2012. Er zijn honderdduizenden guldens aan juridische bijstand en administratiekantoren betaald, terwijl de financiële administratie beneden peil was.

Zo heeft het administratiekantoor van een voormalig interim-directeur meer dan 300.000 gulden gefactureerd terwijl alle mutaties door huidige medewerkers van FWNK opnieuw moeten worden ingevoerd.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *