Amigoe | Pais: ‘Uitspraken Statenlid Cijntje onfatsoenlijke nonsens’

http://www.amigoe.com/curacao/221501-overheid-houdt-ziekteverzuim-ambtenaren-niet-bij

Pais: ‘Uitspraken Statenlid Cijntje onfatsoenlijke nonsens’

WILLEMSTAD — De uitspraken van Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje gisteren op de radio, dat Bureau Rijbewijzen een corrupte organisatie is en dat minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening vrienden is geworden met de corrupten, is nonsens.

Bovendien heeft Cijntje wederom bewezen geen fatsoen te hebben. Dat zegt de politieke partij Pais.

Zoals Cijntje de Amigoe vertelde, was de voorlichting door Bureau Rijbewijzen aan de Vaste Commissie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) van de Staten tijdens een bezoek aan het bureau afgelopen donderdag, een ‘nationale schande’. Cijntje is vicevoorzitter van die commissie. Het Statenlid heeft gisteren tevens tijdens een interview met Radio Direct het bureau als een ‘centrum van corruptie’ bestempeld en Van der Horst als ‘mafia komplasiente’ (behulpzame mafia), in de zin dat hij maatjes zou zijn geworden met degenen die corrupt zijn.

Minister Van der Horst zegt desgevraagd tegen de Amigoe niet te zullen accepteren dat men het hardwerkende personeel van zijn ministerie in het algemeen en dat van Bureau Rijbewijzen in het bijzonder op deze manier probeert te vernederen. “De uitspraken van Cijntje hebben het personeel gedemotiveerd. De medewerkers zijn ‘down’ en dat zal ik nooit meer accepteren.”

Van der Horst wil de medewerkers dit in de toekomst besparen door zelf de Statenleden te informeren. “Ik ben als minister verantwoordelijk.” Zowel de partij als de minister betreurt het bovendien dat Cijntje het woord corruptie in de mond heeft genomen.

Sinds het aantreden van Van der Horst als minister is er hard gewerkt om de dienstverlening te verbeteren. “In 2013 was de wachttijd voor een afspraak voor rijexamen twintig weken en voor theorie-examen was dat zestien weken. Inmiddels is dat fors verlaagd naar respectievelijk drie en twee weken.”

Onderzoek

Ook Pais haalt aan wat de minister sinds 2013 doet om juist tegen de onregelmatigheden bij het bureau op te treden. Zo heeft hij drie medewerkers op non-actief gezet en de Stichting overheidsaccountantsbureau (Soab) gevraagd een onderzoek te doen, waarna er aangifte gedaan is en het OM een strafrechtelijk onderzoek is gestart. Dat zit in de eindfase, aldus Pais “Dus om nu te zeggen dat hij maatjes is geworden met corrupten is onacceptabel. Een parlementariër die op de hoogte is van corrupte praktijken dient aangifte te doen bij het OM. Wij verwachten dat ook van Cijntje. Hij moet geen zotternij zeggen op de radio.”

Presentatie

Verder betreurt de minister het dat Cijntje een ander beeld heeft geschetst dan wat daadwerkelijk tijdens de presentatie van de delegatie van Bureau Rijbewijzen is gebeurd. Volgens de minister was de delegatie goed voorbereid op het bezoek, maar zij kregen van Cijntje de kans niet om dieper op de materie in te gaan. Cijntje onderbrak de presentatie. Zoals Cijntje aan de Amigoe uitgelegde, was het voor de commissie belangrijk dat de huidige rij- en theorielessen op de Wegenverkeersverordening Curaçao 2000 zijn afgestemd. Hij wilde alle verschillen weten tussen de wet uit 2000 en die uit 1957, maar kreeg de informatie niet. Volgens Cijntje is het een nationale schande dat de top van het bureau en de rijinstructeurs niet op de hoogte zijn van de verschillen.

Dit klopt echter niet, aldus Van der Horst. “Zij hebben die informatie, maar het was niet duidelijk dat de commissie (alleen) die informatie wilde krijgen. Natuurlijk weten zij wat de verschillen zijn tussen de huidige wet die in 2000 werd goedgekeurd en die uit 1957. Die informatie zal de commissie dus aanstaande donderdag krijgen, de dag waarop het bureau wederom bezocht wordt, voegt de minister toe.

Bron: Amigoe

6 Reacties op “Amigoe | Pais: ‘Uitspraken Statenlid Cijntje onfatsoenlijke nonsens’

  1. Wat valt er te verwachten van een partij die alleen maar op negativiteit en bedreigingen draait? Cijntje brult maar wat, maar komt nooit zelf met oplossingen.

  2. Cijntje vertegenwoordigd de partij met de meest aangeleverde ministers. Niet vanwege hun kwaliteiten maar juist vanwege het gebrek daaraan. Zo hebben we bij Onderwijs en SAOW een rits aan mislukkelingen de revue zien passeren. Cijntje zijn partij zorgde ervoor dat de premier zonder ook maar enige vorm van uitleg aan het `querido pueblo` het toneel moest verlaten. Het zou Cijntje sieren als hij even naar de realiteit kijkt van de eigen puinhoop binnen de PS, en daarna pas kritiek gaat leveren over andere zaken. Cijntje hoopt dat iedereen net zo dom is als de mensen waar hij zelf mee omgaat, dat is zijn grootste “denkfout”.

  3. Joscelin Trouwborst

    PS neemt meteen wraak op PAIS nu hun partijleider critische vragen stelt over PdVSA Isla in het kader van Klimaarverandering en milieuvervuiling met voor yu di Kòrsou schadelijke gevolgen.

  4. Cijntje is fractievoorzitter van Pueblo Soberano. De partij die Helmin Wiels zo node mist. Als de ziel van Wiels nog rondwaart, is het niet Cijntje die Wiels gevoelens vertolkt. Cijntje werkt hard aan het totaal verdwijnen van PS uit de politiek. Velen gingen hem voor, niets nieuws onder de zon. Wild in het rond schoppen heeft nog nooit stemmen opgeleverd.

  5. Abraham Mossel

    Inderdaad het afzeiken van elkaar is weer begonnen, wie het hardst jankt en schreeuwt en een strafblad heeft krijgt de meeste stemmen, die gene die met goeie ideeën komt heeft geen kans.

  6. Het wapengekletter tot de verkiezingen is begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *