Amigoe | PAR: Balborda moet eer aan zichzelf houden

Konket (PAR):  Konket: “Rosaria gave Balborda the wrong advice”

Konket (PAR): Balborda moet eer aan zichzelf houden

WILLEMSTAD — Minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) moet de eer aan zichzelf houden en zijn ontslag bij gouverneur Lucille George-Wout indienen.

Dit stelt PAR-Statenlid Armin Konket, die van mening is dat Balborda niets anders kan doen, nu hij geen steun meer heeft binnen het parlement.

Aanleiding voor het persbericht van Konket is het feit dat coalitie- en Statenlid en tevens PNP-leider Humphrey Davelaar zijn steun voor Balborda heeft ingetrokken. Konket stelt dat Balborda tegen zijn eedaflegging heeft gehandeld. “Toen het ultimatum aan Balborda afliep, kon hij niet meer rekenen op de steun van een meerderheid van de leden in het parlement. Hij steunt slechts op tien leden.

Maar Balborda heeft zijn conclusies niet getrokken en zijn portefeuille niet ter beschikking gesteld van de gouverneur. Hij heeft de zaak voorgelegd aan de interne organen van de PNP. Hij laat het over aan de algemene ledenvergadering.”

De opstelling van Balborda druist in tegen de eed die hij heeft afgelegd bij zijn ambtsaanvaarding. “Hij zwoer trouw aan de koning en het Statuut en stelde dat hij naleving van de Staatsregeling zou nastreven. Maar artikel 29, lid 2 van de Staatsregeling is duidelijk: ‘Indien een minister het vertrouwen van de Staten niet langer heeft, stelt hij zijn ambt ter beschikking’.” Het feit dat Davelaar op een open en publieke manier zijn steun voor Balborda heeft ingetrokken, houdt in dat niemand op Curaçao meer twijfelt aan het feit dat er sprake is van een breuk tussen de twee, geeft Konket aan. “Het standpunt van de algemene ledenvergadering van de PNP is dan ook niet meer relevant.

Dit orgaan van de partij heeft geen rol te spelen in de Staatsregeling van ons land. De regels van een partij kunnen niet van een hogere macht zijn dan de Staatsregeling.”

Inmiddels krijgt Konket steun uit onverwachte hoek. Op sociaal netwerksite Facebook geeft coalitielid en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran hem gelijk: Als er geen vertrouwen meer in jou is, dan moet je je ontslag indienen. Zo is het altijd geweest, zo is het nu en zo zal het zijn conform de geest van onze Staatsregeling en onze politieke traditie. You have to take the loss. It’s as simple as that.”

Overigens hebben de Staten zich nog niet uitgesproken over wel of geen steun voor Balborda.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | PAR: Balborda moet eer aan zichzelf houden

  1. Wat gaat ons dit grapje aan wachtgeld voor deze omhoog gevallen assistant personeelszaken kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *