Amigoe | Pater Brenneker met expositie herdacht

Pater Brenneker met expositie herdacht

Pater Brenneker met expositie herdacht

WILLEMSTAD — De expositie ‘Brenneker Ta Presente’ ter ere en nagedachtenis van pater Paul Brenneker is afgelopen zaterdag, op de geboortedag van de pater, geopend.

Dat laat het National Archeological-Anthropological Memory Management (NAAM) in een persbericht weten. De expositie is tot 10 juni in het gebouw van NAAM, aan het Johan van Walbeeckplein 13 te bezoeken.

Bij de opening hielden diverse personen een toespraak over de pater en zijn invloed. In een radio-uitzending met Boi Antoin als presentator, vertelden Stella Oosterhof-Priest en Gladys de Rego-Kuster over hun ervaringen met Brenneker.

Ook hebben de aanwezige personen gesproken over de man en werd er muziek gespeeld en gebeden door pastoor Stanislaw. Volgens NAAM-directeur Richenel Ansano hielpen de teksten van Brenneker hem als opstandige tiener te begrijpen dat de ontwikkeling van de wereld en het geloof geen vijanden van elkaar hoefden te zijn.

In zijn publicatie Pipita stelde Brenneker: “Radicalisme, mits door het verstand geleid, is overeenkomstig het evangelie.” Ansano stelt ook dat Brenneker zich tegen het einde van zijn leven veel zorgen maakte over jongeren en hun toekomst. Zo had hij een mini-bibliotheek met lokale boeken voor jongeren voor ogen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *